MORE

Japonia sprijină în mod oficial mai multe piețe de schimb pentru criptomenede

Chiar dacă în China guvernul a decis să zdrobească pe cât de rapid se poate conceptul de bitcoin, vecinii lor au alte idei.

Japonia anunță că a aprobat funcționarea a 11 entități ce se pot ocupa cu schimbul de criptomonede, având sprijin total din partea guvernului. Aceste piețe de schimb nu sunt libere să facă absolut orice vor, fiind impuse anumite limitări pentru a proteja investitorii. Japonia nu dorește să se repete ce s-a întâmplat cu Magic The Gathering Online Exchange, care s-a transformat pe parcursul existenței sale în cea mai mare piață de bitcoin din lume.

Dacă nu vă amintiți despre ce era vorba, Mt. Gox s-a dus pe apa sâmbetei acum câțiva ani, când au fost furate cam 850 de mii de bitcoins din serviciu. Asta a supărat foarte mulți oameni, în special considerând ce preț are bitcoin în acest moment. Japonia speră ca astfel să devină iarăși un lider mondial în piața de criptomonede, mai ales acum că fostul lider mondial, China, încearcă să interzică acest fenomen.

Așa că nu ar trebui să vă temeți că monedele acestea virtuale vor dispărea prea curând, din moment ce sunt considerate a fi valută legală în Japonia.

[Reuters]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button