GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Update: Jam De Casă a generat 72 de jocuri

Urmează stream-ul caritabil

Update: După o numărare mai atentă a proiectelor finale, 72 de jocuri unice au fost înregistrate, ceea ce înseamnă că studiourile partenere vor dona 1000 de euro, nu 1500,

Seara trecută s-a încheiat prima fază a Jam De Casă, evenimentul caritabil de tip Game Jam, ce a fost deschis tuturor doritorilor din întreaga țară. Conform organizatorilor, în cele aproape cinci zile au fost create 75 de jocuri, toate având tematica de bază „Ai doar 5 minute”. Și urmează să vedeți toate aceste jocuri cu ochii voștri în zilele următoare, fiind disponibile pentru descărcare în curând.

La Jam de Casă s-au înscris peste 260 de participanți individuali, ceea ce îl face cam cel mai mare Game Jam organizat până acum în România.

Faza a doua a evenimentului va începe mâine seara, la ora 8, cu un live-stream caritabil în cadrul căruia vor fi prezentate toate jocurile (sau cea mai mare parte dintre ele) ce au fost realizate în ultimele zile. Acest stream va putea fi vizualizat pe canalul de Twitch al Game Dev Academy și obiectivul de a strânge bani pentru a veni în ajutorul cadrelor medicale.

Studiourile partenere vor dona câte 1500 de euro către această cauză, la care vor putea contribui și toți cei care urmăresc stream-ul de mâine seară. Iar în cazul în care nu se vor putea acoperi majoritatea jocurilor, este posibil să vedem un stream ce se v-a întinde pe mai multe zile.

Dacă nu ați participat, dar sunteți interesați, am impresia că vor mai fi astfel de evenimente în viitor, din moment ce s-a desfășurat destul de bune. Iarăși, nu este un eveniment dedicat doar dezvoltatorilor. Oricine poate să creeze un joc, oricât de simplu, folosind unelte gratuite, folosind vasta bibliografie asamblată de organizatori, sau poate contribui la realizarea unuia în cadrul unei echipe formate în cadrul evenimentului. Puteți socializa, puteți învăța, sau puteți realiza un joculeț de aventură în RPG Maker, așa cum am făcut eu.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button