GamingPC&ConsolesTech&IT

Jalopy – un joc gratuit acum pe Humble Bundle

Jalopy, produs de studioul Minskworks este o experiență ciudată, dură, plictisitoare și minunată, și dacă aveți chef de o aventură est-europeană, ar fi bine să acționați chiar acum, cât timp este gratuit pe Humble Store.

Ar trebui să fie o sarcină suficient de simplă: vă transportați unchiul dintr-o parte a fostului bloc din est către celălalt, trecând fericit și fără probleme prin Germania, Ungaria, Iugoslavia, Bulgaria și Turcia. Din păcate, ceea ce complică aventura voastră este faptul că singurul mijloc de locomoție este simpaticul (dar abia funcționalul) Laika 601 Deluxe – inspirat de legendarul Trabant.

Asta face din joc o dihotomie interesantă: pe de o parte, este monotonia nesfârșită a peisajului lui Jalopy (de obicei umed); pe de altă parte, există tensiunea constantă care vine de la cunoașterea faptului că Laika 601 poate oricând să piardă din piese pe drum și să se prăbușească într-o grămadă de rugină.

Ca atare, ceea ce ar trebui să fie o călătorie simplă se transformă într-un joc de gestionare a dezastrelor, în timp ce încercați să strângeți fondurile pentru a vă asigura că pneurile pot fi schimbate, benzina poate fi reîncărcată, ușile pot fi re-articulate și că veți fi pregătiți să reacționați la o listă lungă de eventuale neajunsuri care vă pot încheia călătoria prematur.

Este obositor, ciudat de satisfăcător și are coloana sonoră perfectă, parcă scoasă din ungherile întunecate ale anilor ’90, într-o mașină care pare a fi mai degrabă un ansamblu instabil de piese individuale. Și dacă sună a ceva ce v-ați dorit să experimentați cel puțin o dată (și vă recomandăm să faceți asta), nu ar trebui să pierdeți timpul.

În schimbul abonării la newsletterul de pe Humble, puteți descărca gratuit Jalopy – dar asta doar până sâmbătă 25 mai, ora 20.00 (ora României). Jocul rămâne al vostru pentru totdeauna după ce l-ați luat și, ca un bonus suplimentar, veți primi un cupon pentru a cumpăra jocul pe Steam la prețul de 1 dolar între 25 mai și 1 iunie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button