MORE

Jaguar Land Rover își va electrifica toate modelele începând cu 2020

Jaguar Land Rover și-a luat angajamentul să înceteze producția autovehiculelor alimentate doa cu benzină și motorină. Compania speră ca fiecare model produs după 2020 să fie ori complet electric, ori o variantă hibridă care să folosească atât un motor electric cât și unul tradițional.

Fiecare linie de modele Jaguar Land Rover va fi electrificată începând cu 2020„, a declarat Ralf Speth, directorul general de la Jaguar Land Rover.

Această mișcare vine la numai câteva luni după ce compania rivală Volvo Cars a confirmat că își va electrifica întreaga gamă de mașini până în 2019. Între 2019 și 2021 Volvo intenționează să lanseze cinci vehicule complet electrice, în timp ce fiecare alt model din portofoliul său va avea implementată o formă sau alta de motor hibrid. De asemenea, și Honda au promis că toate modelele începând cu 2020 vor avea o variantă electrificată.

Producătorii de autovehicule sunt constrânși din ce în ce mai mult să reducă noxele pentru a atinge standardul impus de normele europene, care cer ca maximul admis să fie de 95 g emisii de dioxid de carbon la kilometru. Rapoartele companiei din 2015 arată că modelele produse de Jaguar Land Rover sunt departe de a împlini această cerință, media emisiilor din acel an fiind de 164 g la kilometru.

Recent, guvernul scoțian a promis că va elimina complet autoturismele bazate pe benzină și motorină până în 2032 (cu 8 ani mai devreme decât Marea Britanie și Franța), sperând că acest lucru va duce la interzicerea comercializării de vehicule alimentate de motoare cu combustie internă.

Deși vehiculele electrice au fost promise de ani buni, abia în ultima perioadă tehnologia acumulatorilor a ajuns suficient de departe încât să permită producătorilor de mașini să realizeze modele complet electrice care să poată parcurge distanțe practice. Având un acumulator de 100kWh, Tesla Model S din 2017 poate parcurge aproape 540 km cu o singură încărcare. Între timp Hyundai speră să-și lanseze și ei propriul model de cursă lungă (peste 480 kilometri) până în 2021.

În afară de modelele electrice, Jaguar Land Rover a început să se mai ocupe și de producerea mașinilor fără șoferi. Compania intenționează să lanseze o flotă de peste 100 vehicule autonome și semi-autonome pe străzile din Marea Britanie până în anul 2020, testările urmând să aibă loc pe o distanță de 66 kilometri pe străzile dintre Coventry și Solihull.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button