Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Jaf ca in filme la o fabrica Samsung din Brazilia

/
/
/
/
image
img

Atunci cand te referi la un jaf intr-un magazin, in mod normal te gandesti la niste „bajeti” cu pistoale in mana si cagule pe fata. Dar, avand in vedere ca discutam despre un jaf care a avut ca tinta o fabrica Samsung din Brazilia, putem spune cu incredere ca cineva si-a facut temele si stia clar ce dorea sa „imprumute definitiv”, punand in scena un jaf ca in filme.

Grupul de hoti, aparent extrem de bine organizat, a avut ca tinta o fabrica din orasul Campinas, Brazilia, avand in minte un singur lucru: sa fure tot ce tine de tehnologie din frabrica Samsung. Asta inseamna laptop-uri, telefoane si tablete, cu o valoare estimata la 36 de milioane de dolari. Grupul stia exact cum sa actioneze, folosind un microbuz pentru a intra in fabrica, luand ostatici cativa muncitori ai fabricii, ba chiar luand bateriile telefoanelor acestora pentru ca nimeni sa nu sune politia. Ce sa mai…cum spuneam si in titlu, ca in filme.

Pana in prezent politia nu are indicii cu privinta la identitatea hotilor, dar exista ceva care sa ii ajute. Autoritatile suspecteaza faptul ca grupul a avut ajutor din interiorul fabricii, dat fiind ca acestia stiau exact cum sa intre si unde sa gaseasca „prada”.

Filiala Samsung din Brazilia a declarat ca pe viitor va incerca sa previna asemenea incidente, dar in urma celor intamplate, exista deja o serie de brese de securitate care trebuiesc astupate. In cel mai bun caz, Samsung va recupera o parte dintre dispozitivele furate, care, sustin ei, au o valoare mult mai mica decat cea estimata de presa de specialitate. Chiar si asa, daca grupul a furat doar Galaxy S5-uri si nu le vand la pretul pietei, sa zicem ca vand o bucata cu 350 de dolari, acestia ar avea un profit de 14 milioane de dolari. Dar dupa cum stim, discutam despre laptop-uri, telefoane si tablete, asa ca este posibil sa fie vorba de o suma mult mai mare, estimata de presa de specialitate la vreo 36 de milioane de dolari. Pe de alta parte, exista riscul ca hotii sa fi furat din greseala…un prototip. Cine stie, poate un nou telefon se afla in productie chiar la aceasta frabrica si curand o sa avem noi detalii despre un Galaxy S metalic, de exemplu. Dar astea sunt deja pure speculatii.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar