RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

ITC confirmă că Apple încalcă un brevet Qualcomm

Comisia Internațională de Comerț (ITC) a emis o decizie care poate fi interpretată ca o victorie pentru Qualcomm în lunga sa luptă cu Apple, dar și o înfrângere.

De ceva vreme cele două companii se tot luptă din diverse motive legate de brevete, licențe și dorința de-a exercita dominanță în acest mediu. Pare să se fi ajuns la o rezoluție, din moment ce ITC a ajuns la concluzia că Apple chiar încalcă unul din cele șase brevete pe care Qualcomm spunea că le încalcă.

Din moment ce este doar un singur brevet, nu se consideră potrivit a se aplica sancțiuni grave, ca interzicerea importurilor telefoanelor iPhone în SUA. Desigur, acesta a fost doar primul pas din demers. ITC va continua să dezbată cazul, decizia și toate cele, până când se va ajunge la o form finală. Când exact se va întâmpla asta nu este tocmai clar, dar probabil nu va fi azi sau mâine, ci peste un an, poate doi, trei dacă se vor depune contestații și vor fi apeluri.

Ideea esențială este că Apple într-adevăr încalcă cel puțin un brevet al Qualcomm cu dispozitivele sale, ceva ce nu este tocmai „frumos” din partea lor… deși cam există și ceva șantaj din partea celor de la Qualcomm, care tot sunt acuzați că ar încerca să obțină un monopol asupra industriei de telefonie mobilă.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button