Gaming

Istoria GTA – Un documentar Zona IT!

Istoria GTA, unul dintre cele mai faimoase jocuri produse vreodata, face acum obiectul unui documentar GTA produs de Zona IT! Dupa luni de zile de documentare, tergiversari, amanari si ajustari, Partea 1 a acestui proiect vede lumina zilei. Aceasta prima parte este disponibila exclusiv pe canalul nostru de Youtube, la care, daca va place ceea ce vedeti, va invitam sa dati Subscribe, iar celelalte doua parti ale acestui documentar vor urma in ritm de una pe saptamana.

Acest proiect mai amplu se intituleaza Monsters of Gaming, si ne vom stradui sa va oferim cele mai detaliate si interesante insight-uri asupra jocurilor legendare ce alcatuiesc istoria acestei noi forme de cultura si expresie, care se numeste GAMING. Ne-am decis sa facem asta pentru ca… daca nu noi, atunci cine?! (Si daca nu acum, atunci cand?!). Monsters of Gaming va cuprinde istoria unor serii fabuloase de la NFS, Diablo sau Warcraft pana la League of Legends, DOTA sau Minecraft. Si toate facute asa cum stie Zona sa faca de 10 ani incoace: documentat, riguros, spectaculos si inteligent. Pentru ca va cunoastem, pentru ca ati fost mereu alaturi de noi, pentru ca va respectam prin continutul pe care ne straduim adesea din greu sa vi-l oferim.

Am ales Istoria GTA din doua motive: pe de-o parte pentru impactul urias pe care l-a avut aceasta serie in lumea gamingului, pentru revolutia pe care a starnit-o in acest mediu. Pe de alta parte pentru ca am fost absolut uluiti de… saracia materialului serios disponibil cu privire la GTA! Abordari partizane, polarizate, fie indignate, fie „pupincuriste”. Acest documentar GTA se doreste in primul rand echilibrat si echidistant. Nu-si propune judecati morale, nu-si propune nici sa ridice in slavi, dar nici sa arate cu degetul. Se vrea o privire „cinstita” asupra unuia dintre marile fenomene ale ultimelor decenii in gaming. Am vazut ce au facut altii (chiar daca unii dintre ei aveau nume mari si resurse… mult mai mari decat ale noastre) si am ramas dezamagiti. Dezamagiti de adevarurile spuse pe jumatate, de dorinta evidenta de a influenta privitorii intr-o directie sau alta, de „ochelarii de cal” sau de scenariile „lenese”, de mistificari si senzationalisme. Chiar si asa, daca in afara s-au mai facut cat de cat astfel de proiecte, in Romania nu s-a mai facut niciodata asa ceva, in conditiile in care, va place sau nu, GAMINGUL este o forma de expresie ce nu mai poate fi considerata secundara. Este o noua arta, un nou limbaj, care are deja propriile sale mituri si legende, propriii sai monstri sacri.

Si atunci ne-am gandit… „ce-ar fi sa facem noi insine unul?! Ca doar suntem Zona IT!”. Si sa-l facem dintr-o dubla perspectiva: aceea de gameri dar si de revieweri cu state vechi in domeniu. A iesit… ceea ce ne-a iesit. Voi veti decide daca va place sau nu si tot de la voi asteptam si sugestii pentru urmatoarele serii pe care le vom aborda. Aceasta prima parte a acestui prim documentar GTA, contine GENEZA si TRIUMFUL seriei, inceputurile acestui gigant ce avea sa devina Grand Theft Auto.

VIZIONARE PLACUTA SI VA ASTEPTAM CU INTERES COMENTARIILE!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button