RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Iran pregătește propria cripto-monedă

Indiferent ce părere aveți despre Bitcoin și semenii săi, un lucru nu poate fi negat. Cripto-monedele aduc libertate deplină atunci când vine vorba de efectuarea comerțului internațional, chiar și în țări asupra cărora există anumite restricții și sancțiuni, cum ar fi Iran.

Națiunea pregătește introducerea propriei cripto-monede, conform unui articol publicat de agenția de presă MEHR din Teheran. Această monedă va avea un avantaj față de majoritatea celorlalte disponibile în acest moment pe piață, menit să îi stabilizeze valoarea. Mai exact, va avea în spate rezerva de aur a țării, nu doar speranța că utilizarea sa va genera în sine valoare pentru cripto-monedă.

Moneda va fi descentralizată, lucrându-se la un blockchain ce va permite utilizarea sa la scară largă, deblocându-se astfel fondurile diverselor bănci din Iran a căror conturi nu pot fi folosite pe piața externă, din cauza diverselor sancțiuni.

Aceasta nu este singura decizie luată de cripto-monede luată recent de Iran, națiunea urmând să legalizeze minarea acestora, prețul pentru curentul folosit de mineri crescând cu aproximativ 40%.

[Asia Crypto Today 1 si 2]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button