PC&Consoles

Iran interzice Pokemon GO din motive de siguranta

Cand vine vorba de tari islamice, de multe ori te joci cu focul cand vine vorba de aplicatii si diferente culturale, un lucru pe care Niantic l-au invatat pe pielea lor in Iran, unde jocul a fost interzis pe motive de siguranta.

Bine, nu doar o tara precum Iran are o probleme cu felul in care Niantic a administrat securitatea Pokemon GO, existand o serie de plangeri si din alte parti ale lumii, dar Iran se pare ca este prima tara care interzice jocul din aceasta cauza. 

Din pacate nu putem indica cu exactitate aceasta cauza, asta pentru ca Consiliul Inalt al Spatiilor Virtuale nu a spus care sunt aceste „preocupari legate de securitate”, termenul fiind cat se poate de general.

Conform unor speculatii, Guvernul Iranian doreste sa stranga cu usa realizatorii jocului Niantic, incercand sa obtina astfel o norma de cooperare din partea producatorului pentru a putea vedea ce obtine de la acestia.

Cea mai mare grija a Guvernului Iranian este ca unii jucatori se vor gasi langa sau in mijlocul unei baze militare sau alte zone sensibile, informatii pe care alte state, daca aplicatia nu este sigura, le-ar putea folosi impotriva Iran-ului, ceea ce nu este cea mai buna strategie militara din istorie.

Cel mai probabil acest Ban va fi ridicat dupa ce Niantic are o intrevedere cu niste reprezentanti Iranieni.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button