MORE

Irak inchide internetul in timpul examenelor

Intr-un efort de-asi pune elevii sa invete, Irak a luat o decizie foarte amuzanta, bizara si oarecum deranjanta. In timpul examenelor internetul din intreaga tara este oprit.

De ceva vreme, in perioada examenelor, internetul din intreaga tara inceteaza sa functioneze. Fenomenul era initial inexplicabil, pentru ca guvernul nu a dat nici un fel de avertisment ca asta se va intampla. Practic, tot nu a facut asta. Pur si simplu a fost dezvaluit un e-mail de la un provider care informa un centru de analiza a traficului de internet ca Ministerul Comunicatiilor obliga oprirea intre orele 5 si 8 dimineata a oricarei forme de conexiuni la internet.

Poate ca suna a fi o solutie drastica, dar cel putin in acest fel elevii vor trebui sa recurga la alte metode pentru a trece examenele, cum ar fi fituici, parinti care le dau mesaje in casca, ochelari cu LCD sau trasul cu ochiul la foaia colegilor. Desigur, ar mai fi si invatatul, dar din cate am inteles asta este prea mainstream acum.

Desigur, guvernul ar fi putut sa incerce interzicerea mobilelor sau a tabletelor la examene, dar din moment ce poti face un astfel de abuz de putere pentru o cauza nobila, de ce sa nu il faci? Poate pentru ca este un abuz de putere care afecteaza intreaga tara.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button