MORE

iPod Shuffle și iPod Nano sunt scoase din uz

Astăzi Apple și-a actualizat produsele din seria iPod. Modelele Shuffle și Nano sunt înlăturate, iar Touch primește o reducere de preț.

Shuffle și Nano erau singurele playere care nu rulau pe sistemul de operare iOS. Singurul iPod încă disponibil este iPod Touch, care este practic un telefon mobil fără cartelă SIM și trafic de date. Eliminarea modelelor Shuffle și Nano reprezintă cumva demersul firesc al lucrurilor. Aceste playere (care nu știu să facă mai nimic în afară de a reda muzică) au apărut prima dată în 2005. Primul care a văzut lumina zilei a fost iPod Shuffle, câteva luni mai târziu Apple anunțând și lansarea lui Nano. Ultima actualizare însemnată a celor două modele a fost în 2012. Singura schimbare ce s-a mai produs de atunci a fost în 2015, când cele două modele au primit noi culori, fiind în rest neschimbate față de varianta din 2012.

Pe lângă faptul că nu rulau iOS, iPod Shuffle și iPod Nano nu beneficiază nici de ultimele funcții în materie de ascultat muzică de care se bucură orice posesor de iPhone. Niciunul dintre playerele tradiționale înlăturate astăzi nu aveau o conexiune Bluetooth, deci nu ați fi avut posibilitatea de a conecta o pereche de AirPods la ele. De asemenea, nu se putea instala pe ele Apple Music, serviciul de streaming de la Apple pentru conținut video și audio. Cu astfel de carențe și ținând cont de direcția în care se îndreaptă Apple, este lesne de înțeles de ce aceste două modele (foarte îndrăgite de altfel) au trebuit să fie scoase la pensie.

Cine dorește în continuare să aibă un iPod, începând de astăzi va avea de ales doar între modelele Touch de 32 GB și cel de 128 GB. Acestea vor costa 199 dolari și 299 dolari, respectiv. A șasea ediție de iPhone Touch folosește același procesor ca un iPhone 6 și în continuare arată asemănător cu un iPhone 5. De asemenea este compatibil cu ultima variantă de iOS, iar când v11 va fi lansată, iPod Touch va fi beneficia și el de update.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button