TECH

iPod a împlinit 15 ani

Apple sărbătorește în acest moment 15 ani de când a fost lansat produsul care a scos compania din irelevanța în care căzuseră după ce Steve Jobs a fost dat afară de la companie.

iPod a fost lansat în ziua de 23 octombrie 2001, oferind publicului una dintre cele mai performante soluții portabile pentru ascultarea de muzică. iPod nu a fost primul player de acest fel lansat vreodată și unii ar spune că nu a fost nici cel mai bun, dar a fost cu siguranță mai reușit ca Zune.

Succesul dispozitivului a fost propulsat mai departe de iTunes, serviciul care a adus publicului ceea ce dorea încă de la Napster, un mod mai direct și mai eficient de-a cumpăra o melodie. Desigur, software-ul în sine tot avea tendința să fie foarte Apple prin natură, așa că să îl folosești după o vreme devine un chin dacă ești obișnuit cu natura mai deschisă a software-ului de PC. Dar intenția inițială a vândut milioane de iPod-uri și zeci, chiar sute de milioane de melodii.

Dispozitivul a fost propulsorul de care Apple a avut nevoie pentru a reveni în centrul atenției, compania rafinând și evoluând designul iPod-ului pentru mulți ani, cu timpul dezvoltând și variante mai mari ale sale, precum iPod Touch, iar apoi variante mai mari cu o cartelă SIM, ca iPhone și în cele din urmă iPad.

Regretabil, prin 2004 Apple a decis să adopte un stil diferit de promovare al dispozitivelor, care nu spun că a dus la apariția hipsterilor… dar cu siguranță da, tocmai asta a făcut.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button