RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

iPhone XS Max este construit din componente in valoare de 443 dolari

Apple a lansat iPhone XS Max la un preț de 1.099 dolari pentru versiunea de bază, 1.249 dolari pentru varianta cu 256 GB și exageratul pret de 1.449 dolari pentru versiunea cu 512 GB. Potrivit TechInsights, costul componentelor lui iPhone XS Max este estimat la 443 dolari, cu aproape 50 de dolari mai mult decât costul de bază al lui iPhone X de anul trecut.

Displayul OLED este cel mai scump component pentru al doilea an consecutiv. Acesta este produs de concurentul coreean Samsung și nu putem decât să presupunem cât din preț este costul real și cat reprezinta adaosul practicat de Samsung.

Costul ecranului a crescut doar cu 5%, ceea ce putem pune pe seama inflației, însă nu toți ar crede acest argument. Bineînțeles, acum panoul este mai mare, deoarece displayul de anul trecut a fost de 5,8″ în diagonală, în timp ce XS Max are un afișaj de 6,3″.

Cea de-a doua componentă ca pret este procesorul/modemul care a variat de la 66 dolari în iPhone X la 72 dolari în iPhone XS Max, ceea ce reprezintă o creștere de 10%. Aproape totul este mai scump pentru Apple în 2018, doar materialele de asamblare și antena RF fiind mai ieftine decât anul trecut.

TechInsights a explicat că prețul total de 443 dolari este prețul componentelor brute, fara sa țina cont de alte cheltuieli de producție, cum ar fi cercetarea și dezvoltarea, softwareul, logistica și marketingul atractiv, care face ca atât de mulți oameni să plateasca peste 1.000 de dolari pentru un smartphone.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button