Știri ITTECHTelefoane

iPhone XR nu se vinde pe cât de bine și-ar dori Apple

Din moment ce este cel mai ieftin din noul trio al recentelor modele de iPhone, te-ai aștepta ca iPhone XR să se vândă cel mai bine dintre toate, dar se pare că nu așa funcționează lucrurile pentru Apple.

Potrivit unui raport al revistei Nikkei Asian Review, cel mai accesibil iPhone din 2018 nu se descurcă la vânzări așa cum a anticipat Apple. Acest lucru a determinat compania să anuleze așa-numitul „boost de producție” pentru model.

Această mișcare a semnalat o cerere dezamăgitoare pentru XR, deoarece Apple a cerut companiilor Foxconn și Pegatron să oprească planurile pentru linii de producție suplimentare dedicate acesteia. O sursă familiarizată cu această chestiune a spus: „în ce privește Foxconn, s-au pregătit inițial aproape 60 de linii de asamblare pentru modelul XR al Apple, dar recent folosește doar aproximativ 45 de linii de producție, deoarece clientul său de top a spus că nu are nevoie să producă atât de multe în acest moment„.

Atât Foxconn, cât și Pegatron sunt folosite de Apple pentru a-și asambla smartphone-urile, alături de Wistron. Ce înseamnă asta în practică este că Foxconn va face în jur de 100.000 de unități mai puține în fiecare zi pentru a reflecta noua perspectivă a cererii. Acest volum reprezintă un minus între 20% și 25%, în comparație cu cea mai optimistă prognoză a lui Apple.

Pegatron se confruntă cu o situație similară, suspendând planurile de a accelera producția iPhone XR și pur și simplu așteaptă instrucțiuni suplimentare de la Apple în acest moment. „Utilizarea pentru producția XR nu atinge acum capacitatea maximă„, a spus o altă sursă.

În ceea ce privește Wistron, Apple a cerut asamblorului mai mic de iPhone să stea în stand-by pentru comenzi urgente, dar sursele lanțului de aprovizionare afirmă că acest producător nu va primi noi solicitări pentru XR în acest sezon de sărbători.

În timp ce Apple a avut mari așteptări pentru iPhone XR, acum comandă mai multe modele iPhone 8 și 8 Plus de la partenerii săi. Se pare că clienții iau în considerare pe acelea ca fiind alternativele adevărate ale lui XS și XS Max la un preț mai mic, și nu XR. Și din punct de vedere al calculelor are sens, deoarece acestea sunt cu până la 20% mai ieftine decât prețul de pornire al lui iPhone XR de 749 dolari.

Furnizorii de iPhone 8 și 8 Plus au primit o comandă combinată de aproximativ 5 milioane de unități. Apple a planificat să vândă 20 de milioane ale celor două modele pe parcursul acestui trimestru, dar acest număr a ajuns acum la 25 de milioane.

Chiar dacă prețul său continuu crescător pentru dispozitivele sale îi ajută pe Apple să sporească prețul mediu de vânzare, se pare că unii consumatori ar putea fi împiedicați de cât de mult chiar și cel mai ieftin iPhone din 2018 a ajuns să coste în magazine.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button