Telefoane

iPhone X este cel mai rapid smartphone din lume

În caz că sunteți de părere că noul iPhone X are niște specificații decupate din anul 2015, s-ar putea să aveți un șoc. Conform Geekbench, vârful de lance din gama iPhone este în acest moment cel mai rapid telefon din lume.

Aceasta nu este prima dată când noul iPhone X este surprins în bazele de date ale softurilor de benchmark, iar acum rezultatul este chiar unul mai bun decât cel de ultima oară, efectiv zdrobind concurența. Bineînțeles, cifrele dintr-un test nu înseamnă totul, și cu siguranță nu sunt concludente când vine vorba de experiența finală, dar diferența este totuși una impresionantă.

Noul chipset A11 Bionic aproape a dublat scorul lui A10 Fusion pentru un singur nucleu, care era deja poziționat mai sus decât Snapdragon 835 și Exynos 8895 Octa. Interesant este că A11 Bionic a obținut cel mai bun scor nu doar la categoria pentru un singur nucleu, ci și la testele care verificau capacitatea de lucru în paralel a multiplelor nuclee de pe procesor. Este prima dată când un procesor Apple atinge această performanță, performanța pe mai multe nuclee nefiind în trecut unul dintre punctele forte ale companiei.

GeekBench 4 (multi-core)

GeekBench 4 (single-core)

Chipsetul A11 Bionic are un procesor cu șase nuclee; patru principale, optimizate pentru o folosire normală, celelalte două fiind rezervate pentru acele procese care solicită o putere mai mare de calcul. Un plus îl constituie faptul că A11 poate rula aplicații simultan pe ambele grupe de procesoare, spre deosebire de predecesorul său, care putea rula aplicații doar alternativ, fie pe grupul mai rapid de procesoare, fie pe cel mai eficient.

iPhone X mai beneficiază de asemenea de 3 GB de RAM, aceeași cantitate ca iPhone 7 Plus și iPhone 8 Plus, cu 1 GB mai mult decât cei 2 GB pe care-i au iPhone 8 și iPhone 7. Și chiar dacă alte mărci competitive au deja o capacitate mai mare a memoriei, 3 GB de RAM sunt mai mult decât suficienți pentru o experiență fluidă pe iOS.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

3 comentarii

    1. Deși au același procesor, iPhone 8 are doar 2 GB de RAM. Foarte probabil diferența de 1 GB se va resimți la performanța în rulare a anumitor aplicații.

  1. Performante duble pe single core fata de iPhone 7

    4180 = 3500 x2 nu?

    Senzationalism de doi bani. De aia rad astia cu Android de noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button