RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

iPhone X este cel mai bine vândut smartphone, urmat de iPhone 8

Apple a fost criticat pentru lansarea celui mai scump iPhone creat vreodată, și anume iPhone X, dar acest lucru nu a împiedicat acest model să ocupe numărul unu pentru smartphone-ul cel mai bine vândut din primul trimestru al anului 2018. Și dacă sunteți surprinși, aruncați o privire pe clasamentul de mai jos – iPhone 8 și iPhone 8 Plus își urmăresc îndeaproape fratele mai scump în acest grafic.

Potrivit Strategy Analytics, Apple a livrat 16 milioane de unități de iPhone X în această perioadă, în timp ce modelele mai puțin costisitoare iPhone 8 și 8 Plus au ocupat locul al doilea și al treilea, cu un scor impresionant de 12,5 și, respectiv, 8,3 milioane. Ceea ce este și mai impresionant este faptul că dispozitivul Apple de generație anterioară, iPhone 7, ocupă locul patru în această cercetare cu 5,6 milioane de unități.

Cele două locuri rămase sunt ocupate de Xiaomi Redmi 5A și Samsung Galaxy S9+. Cu toate acestea, ambele rezultate nu par a fi atât de surprinzătoare, deoarece Xiaomi Redmi 5A a fost un dispozitiv entry level în India, fiind plasat într-o marjă de preț care să-l facă să se vândă în cantități uriașe, în timp ce Galaxy S9+ a fost lansat spre sfârșitul primului trimestru al lui 2018, de unde și numărul relativ mic de unitățile expediate.

Cu toate acestea, dacă trendul continuă, Strategy Analytics crede că Galaxy S9+ va prelua coroana în următorul trimestru, deoarece este de așteptat ca vânzările de iPhone X să-și mai piardă un pic din avânt.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button