Telefoane

iPhone X – desfăcut bucată cu bucată

iPhone X are aspectul foarte diferit de cel al predecesorilor săi. Mulțumită depanării efectuate de iFixit, știm acum că lucrurile sunt la fel de diferite la interior pe cât sunt și la exterior.

iPhone X are o baterie cu două celule în formă de L, un grad foarte mare de miniaturizare pentru placa logică principală și multe alte modificări comparativ cu seria iPhone 8. Placa logică din interiorul iPhone X ocupă aproximativ 70% din spațiul unui iPhone 8 Plus, în ciuda unui număr mai mare de conectori și cipuri. Apple a realizat reducerea dimensiunii prin stivuirea plăcii logice, pentru a avea componente active pe ambele părți. Placa este în esență pliată în jumătate și lipită împreună în timpul fabricației.

iFixit spune că atunci când panoul logic este desfăcut și așezat plat, acesta ajunge să fie cu aproximativ 35% mai mare decât placa lui iPhone 8 Plus. iFixit spune că densitatea componentelor de pe această placă este fără precedent, depășind până și Apple Watch la eficiența spațiului folosit.

Designul intern al iPhone-ului continuă să fie dominat de bateria sa. Pentru iPhone X, Apple a redus placa logică pentru a face mai mult spațiu liber unei noi baterii în formă de L. Aceasta este în esență o baterie cu două celule, care permite utilizarea maximă a spațiului disponibil. Capacitatea totală a bateriei iPhone X este puțin mai mare decât cea din iPhone 8 Plus (10.35 Wh, față de 10.28 Wh), în ciuda faptului că șasiul principal este mult mai mic.

Alte diferențe notabile în comparație cu iPhone-urile anterioare includ un nou suport pentru camera duală; iFixit consideră că acest lucru se comportă ca un mini airbag pentru a amortiza impacturile și pentru a proteja senzorii. De asemenea, conectorul Lightning pare să fi fost întărit cu un braț mai larg și cu șuruburi noi.

Putem să mai aruncăm o privire și pe sistemul de camere TrueDepth, care combină iluminatoarele IR, proiectoarele punctuale și camerele pentru a realiza o hartă de adâncime și pentru a activa autentificarea Face ID. Apple a mutat receptorul în jos pentru a face mai mult loc.

Pentru mai multe detalii aruncați o privire pe link-ul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button