MORE

iPhone-ul tau se va sinucide daca il repari „la baieti” – ErrorGate

Antonio Olmos, un jurnalist liber profesionist, s-a trezit cu telefonul brick-uit dupa ce si-a reparat telefonul si si-a updatat terminalul la ultima versiune de iOS.

Acesta si-a reparat telefonul intr-un service din Macedonia, terminalul functionand fara cusur pana la ultimul update software, moment in care Antonio a primit infama eroare 53. Astfel jurnalistul s-a trezit cu iPhone-ul brick-uit, fiind in imposibilitatea de a reveni la vechea versiune de OS, telefonul devenind in esenta inutilizabil.

Iar acesta nu este un caz izolat. Asa cum am mentionat si noi in trecut, jurnalistul nu este singurul care a primit infama eroare 53, existand deja un zid al plangerii din acest punct de vedere pe forumul Apple, compania din Cupertino avand o noua problema in brate. Dupa BendGate se pare ca acum avem un nou ErrorGate.

In iOS, Error 53 este o masura de siguranta declansata cand iOS detecteaza „un modul Touch ID neidentificat sau neasteptat.” Hardware-ul Touch ID contine o „enclava de securitate” ce este cruciala pentru functia de securitate a iOS, asa ca daca iOS suspecteaza ca acest modul a fost compromis, se incuie singur si previne continuarea operatiunii de update, sau inversarea ei.

Cu alte cuvinte, inlocuirea ecranului sau a senzorului de amprente cu electronice ce nu au fost aprobate si comercializate de catre Apple va rezulta in detectarea unui modul Touch ID compromis, si brick-uirea device-ului la urmatorul update de firmware. Utilizatorul va avea nevoie sa inlocuiasca acea componenta prin Apple sau un reprezentant de service autorizat.

[TheGuardian]

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close