SecuritateTECHTech&ITTelefoane

iPhone-ul personal al presedintelui Trump permite Chinei și Rusiei să-l spioneze

Caracteristicile de securitate ale iPhone-ului folosit de președintele Trump, ajung din nou pe primele pagini. De data aceasta, The New York Times sustine că serviciile de informații americane sugerează că spionii chinezi ascultă adesea când Trump face apeluri către prieteni prin intermediul iPhone-ului său pentru a „bârfi, a se plange sau a le solicita parerea despre ceea ce face.

Nu este pentru prima dată când politicile de securitate ale iPhone-ului personal al lui Trump apar la stiri. La inceputul acestui an, un document a precizat ca Trump a folosit doua telefoane iPhone – inclusiv unul pentru Twitter. Totuși, povestea de acum prezintă o imagine ușor diferită.

Potrivit publicatiei The New York Times, care citează „câțiva actuali și foști oficiali”, Trump utilizează în prezent trei dispozitive iPhone. Doua dintre acestea se spune că au fost modificate de National Security Agency pentru a le limita caracteristicile, în timp ce al treilea este un „telefon personal care nu se deosebește de sute de milioane de iPhone-uri folosite în întreaga lume”.

Trump a fost presat să renunțe la cel de-al treilea iPhone, dar vrea să-l păstreze pentru că „spre deosebire de celelalte două telefoane, el își poate stoca contactele în el”. Mai mult, Trump se bazează de obicei pe iPhone-urile sale pentru a apela atunci când „nu vrea ca un apel sa treaca prin tabloul de bord al Casei Albe și sa fie vazut de asistenții sai”, sustine articolul.

Documentul explică faptul că agențiile americane de spioni au aflat că atat China cat și Rusia au ascultat apelurile lui Trump de pe iPhone, apeluri primite de la persoane din interiorul guvernelor străine:

Agențiile americane de spionaj, au declarat oficialii, au aflat că China și Rusia au ascultat conversatiile telefonice ale președintelui cu reprezentanti din interiorul guvernelor străine și au interceptat convorbiri între oficiali străini.

Se spune că China a identificat „o listă a persoanelor cu care dl. Trump” vorbește cel mai frecvent și speră să folosească această listă pentru a „influența” președintele. Guvernul chinez folosește ceea ce învață de la interceptarea apelurilor lui Trump pentru „a face ca războiul comercial cu Statele Unite sa nu escaladeze„.

Oficialii declară că au stabilit, de asemenea, că China încearcă să folosească ceea ce învață din apeluri – cum gandeste domnul Trump, ce argumente tind să-l influențeze și pe care este înclinat să le asculte – pentru a face ca războiul comercial cu Statele Unite să nu escaladeze.

În ceea ce privește legatura dintre lobby și spionaj, chinezii au creat o listă a persoanelor cu care domnul Trump vorbește în mod regulat în speranța că le vor folosi pentru a-l influența pe președinte, au spus oficialii.

Documentul recent arată că se ia in calcul varianta in care Rusia nu merge pe acelasi sistem „ca sofisticatul efort de influențare al Chinei” din cauza „afinității aparente a lui Trump față de președintele Vladimir Putin„.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button