Tech&ITȘtiri

iPhone domină topul celor mai vândute telefoane din lume în 2022. Între timp, Apple a scos o culoare nouă pentru iPhone 14

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că iPhone-urile sunt unele dintre cele mai bine vândute telefoane. Aceste modele reprezintă sursa principală de venit a celei mai mari companii din lume, Apple. Cu toate că știam aceste informații, tot am fost surprins să aflu cât de dominantă e poziția gigantului din Cupertino în topul celor mai vândute telefoane din lume. Las mai jos clasamentul și discutăm după:

  1. iPhone 13 – 5%
  2. iPhone 13 Pro Max – 2.6%
  3. iPhone 14 Pro Max – 1.7%
  4. Samsung Galaxy A13 – 1.6%
  5. iPhone 13 Pro – 1.6%
  6. iPhone 12 – 1.5%
  7. iPhone 14 – 1.4%
  8. iPhone 14 Pro – 1.2%
  9. iPhone SE (2022) – 1.1%
  10. Galaxy A03 – 1.1%

Sunt multe de vorbit, așa că hai să le luăm pe rând. Prima poziție este ocupată de iPhone 13, modelul de bază lansat în 2021. Motivul pentru care un telefon din generația trecută tronează în vârful clasamentului este că, majoritatea anului, seria 13 a fost și cea mai actuală, dacă iei în considerare faptul că varianta 14 a ieșit în septembrie anul trecut. Mai mult, modelul 13 a reușit să vândă aproape dublu față de a doua poziție.

Studiul făcut de Counterpoint Research mai arată și că restul podiumului este ocupat tot de modele de la Apple, mai exact 13 Pro Max și 14 Pro Max. De remarcat este și faptul că este prima dată când modelul Pro Max a reușit să vândă mai mult decât modelele Pro și normale în primele luni de la lansare.

Locul 4 îi revine lui Samsung Galaxy A13, prima prezență din tabăra Android în top. Apoi situația revine la stadiul de business as usual, cu alte 5 modele Apple completând topul până la locul 9. Pe 10 se află un alt telefon Samsung, mai exact Galaxy A03. Nu am văzut nici un model Mini, nici modelul 14 Plus.

Astfel am încheiat clasamentul celor mai bine vândute telefoane din 2022. Faptul că regăsim telefoane de la Apple pe 8 din 10 locuri este ceva impresionant, chiar dacă asta nu spune întreaga poveste. Dacă vorbim despre numărul de unități vândute la nivel de brand, lucrurile se schimbă și Samsung preiau conducerea categoric.

O nouă culoare pentru iPhone 14

Dar asta nu este singura știre din lumea Apple, pentru că celebra companie a lansat și o nouă culoare pentru modelele 14 și 14 Plus. Este vorba despre un galben destul de aprins care aduce puțin cu varianta galbenă a modelului 11. O nouă culoare nu este niciodată ceva rău și mă bucur să văd mai multe opțiuni pentru consumatori.

Apple-iPhone-14-iPhone-14-Plus-yellow-2up-230307_inline.jpg.large

Noua variantă de culoare a fost anunțată în cadrul unei declarații de presă. Nu există schimbări când vine vorba de specificații între culori, deci și acest nou model vine cu același chipset puternic, camere bune și autonomie respectabilă.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button