MORE

Iphone si Android Wear pot „face casa buna”! Cu ajutorul unui hack, evident.

Una dintre afirmatiile pe care nimeni nu se asteapta sa le auda este o posibila „uniune” intre Android si iOS. Bine, nu in format oficial. Nu de alta, dar nu dorim sa vedem o groaza de indivizi care sa ramana fara un brand pe care sa il adore. iPhone si Android Wear aparent fac casa buna, cu ajutorul unui HACK.

Dupa cum stim, Android Wear nu are suport oficial pentru iOS, fiind produs de Google, adica o firma rivala, iar Apple trag acum tare la promovarea noului lor ceas inteligent. Asta totusi nu a oprit un hacker sa gaseasca o metoda de a uni cele doua sisteme de operare. Mohammad Abu-Garbeyyeh s-a jucat cu Android Wear pana cand a gasit o metoda viabila de a-l face pe acesta sa arate notificari de pe… iPhone! Poanta este ca el a folosit aceeasi tehnologie ANCS care se gaseste si in ceasurile Pebble. Architecture for Networking and Communications Systems, sau mai pe scurt ANCS, permite comunicarea intre doua dispozitive folosind o retea inchisa, astfel, Mohammad, a reusit sa puna bazele acestui Hack, pacalind telefonul ca… Android Ware-ul face parte din ecosistemul Apple. Totul tine de semnatura pana la urma, nu?

Creatorul inca nu a dat detalii despre cum functioneaza exact hack-ul, dar a precizat ca nu ai nevoie de jailbreak pentru a putea „pacali” iPhone-ul sa comunice cu ceasul. Mai mult, nici Android Ware-ul nu are nevoie de Root, cu exceptia Hack-ului in sine. In concluzie, numai vesti bune. Din pacate nu totul este roz, asa cum ne-am dori. Hack-ul nu este inca public, iar daca acesta va deveni disponibil, cei care doresc sa il incerce vor trebui sa aiba app suport pentru Google Now. Chiar si asa, daca cineva a reusit asta, este clar ca in urmatoarele luni altcineva „mai darnic” va crea o alta versiune… disponibila pe net 🙂

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button