Telefoane

iPhone SE – Ultimul romantic

În timp ce toată atenția este îndreptată către extremitatea mai scumpă a familiei de telefoane pe care Apple o pune în fața publicului, iPhone SE se agață de concepte mai simple și de un design ce va fi privit mult timp de acum încolo drept unul dintre cele mai bune pe care Apple le-a produs.

La aproape doi ani de la lansare, iPhone SE continuă să fie unul dintre preferații celor care utilizează sistemul de operare iOS.

Mai mult pentru mai puțin

În zilele în care Apple ocupa prima pagină a ziarelor cu gama de iPod-uri, prioritățile companiei din Cupertino erau diferite. Jobs a mers atât de departe cu miniaturizarea, încât de la simplul iPod, am ajuns la un iPod Shuffle fără butoane. Rând pe rând, toți membrii familiei iPod (mai puțin iPod touch), au trecut printr-o dietă drastică.

iPhone SE este echivalentul procedurii din urmă cu mai bine cu un deceniu. Echipat cu aproape toate funcțiile unui iPhone 6S, iPhone SE le-a oferit conservatorilor smartphone-ul pe care îl așteptau. Mai mult pentru mai puțin.

Pentru buzunare normale

Criticile noilor smartphone-uri sunt multe și mai mult sau mai puțin întemeiate. Una dintre ele este mărimea. Cu ecrane de 5, 5.5, chiar și peste 6 inch, multe dintre telefoanele prezentului sunt pur și simplu prea mari pentru unii utilizatori.

iPhone SE reușește să fie la fel de performant, păstrând proporții compacte – ecran de 4 inch și o greutate de aproximativ 120 de grame.

Cu funcții aduse la zi

Remarcabil la iPhone SE nu este prețul de numai $350, ci tehnologia de la bord. Procesorul este rapid, pe 64 de biți, camera de 12 megapixeli fotografiază RAW și înregistrează video la rezoluție 4K, opțiunile de stocare sunt de 32GB și 128GB, există compatibilitate cu Apple Pay, iar toate aplicațiile rulează așa cum te-ai aștepta de la un iPhone.

Cei care sunt foarte precauți cu informațiile personale sunt protejați de senzorul cu amprentă. Cu alte cuvinte, iPhone SE se menține relevant într-o piață în care telefoanele cu ecrane imense și procesoare ce rivalizează cu cele ale laptopurilor fură toate privirile.

iPhone SE a devenit ultimul romantic din lumea telefoanelor inteligente, întrucât este de preferat pentru două tipuri de consumatori: cei care doresc să retrăiască experiența unui smartphone cu un design popularizat în urmă cu 5 ani și cei care doresc să acceseze universul iOS, cu toate aplicațiile, serviciile și sistemele de securitate, având totuși un buget limitat.

Articole asemanatoare

Back to top button