MORE

iPhone SE a fost anuntat

Apple a dezvaluit la evenimentul din aceasta seara cateva dispozitive noi, regretabil nimic in totalitate nou, doar variante micsorate ale unora existente. Unul dintre ele este iPhone SE.

Telefonul nou este o revenire la formatul de 4 inch a ecranului, care imparte o mare parte din caracteristicile sale cu deja existentul iPhone 6s. Se foloseste de acelasi procesor A9, ceea ce ii ofera o varietate de avantaje fata de iPhone 5s, cu care Apple l-a tot comparat pe parcursul prezentarii. Fiind echipat cu echipat si cu un M9 Motion Co-Processor, in total iPhone SE are o performanta dubla de procesare fata de iPhone 5s si tripla pe partea grafica. Nu s-a specificat cata memorie RAM are iPhone SE, dar cel mai probabil are tot 1GB, la fel ca predecesorul sau.

IPhone SE

Noul model diminutiv de telefon mai are o serie de imbunatatiri la partea de camera, fiind in stare sa inregistreze in 4K, permite transformarea ecranului intr-un flash pentru camera secundara, are Wi-Fi si LTE mai rapid ca 5S si in general cam toate functiile unui 6s. Bateria este si mai bine utilizata, multumita catorva optimizari, iar materialele din care este construit sunt mai ecologice. Alte avantaje fata de generatia anterioara vin sub forma lui iOS 9.3, care introduce lucruri precum Night Shift, un mod care reduce automat luminozitatea si lumina albastra pe masura ce se insereaza.

Ca pret, Apple numeste iPhone SE ca fiind cel mai ieftin pe care l-au vandut vreodata, la numai 400$ pentru modelul de 16GB. Acesta chiar va fi gratuit la unele abonamente pe doi ani din SUA. Exista si un model de 64GB de 500$. Retretabil, nu exista si unul de 32GB, asa cum indicau si zvonurile care au precedat acest anunt.

iPhone SE va fi lansat pe 31 martie.

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Pingback: iPhone SE a fost anuntat - Expres National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button