Știri ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

iPhone primeste una dintre cele mai enervante functii de pe Android

Dupa ultimele acuzatii aduse impotriva Apple si a politicilor sale legate de iOS, a venit momentul unei schimbari. iPhone devine din ce in ce mai asemanator cu un telefon Android aparent si incepe prin imprumutul unei dintre cele mai enervante functii.

In update-ul din data de 4 Martie, a aparut o schimbare in App Store Review Guidelines. Apple a adaugat o functie noua de notificari iar aplicatiile pot incepe sa foloseasca Push Notifications pentru „promotii si scopuri de marketing”. Pana acum doar Apple mai facea asta, ca atunci cand si-a promovat propriul Carpool Karaoke prin intermediul unor astfel de notificari.

Partea buna insa este ca Apple va permite aplicatiilor sa trimita notificari push doar celor care au specificat faptul ca sunt de acord. De asemenea, vei avea mereu libertatea de a dezactiva notificarile daca te deranjeaza, ceea ce ii ofera un avantaj lui iOS.

iPhone Push Notifications

Desigur, nu o sa fie ceva cu totul nou intrucat unele aplicatii deja forteaza limitele legale ale sistemului. Sigur aveti macar un app instalat pe iPhone care va trimite notificari in lockscreen, iar de acum asta se va inrautati daca o considerati o problema. Intr-adevar, Apple a inclus functia de a dezactiva aceste notificari, insa nu se stie cat de bine va merge. Majoritatea utilizatorilor doar dau direct OK cand apare un prompt pe ecran, fara sa citeasca pana la final. Tot de aici apar tot felul de notificari si reclame.

Salutari de la un fan Andro…. stati sa inchid notificarea Google de vreme, trafic si noutatile de la Uber Eats. Gata! Bun venit in haosul virtual, dragi utilizatori de iPhone 😀

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button