TECHTech&ITTelefoane

iPhone este și mai slab și mai scump decât concurența chinezească

Magazinele și analiștii spun că nu doar prețul este principalul vinovat pentru vânzările dezamăgitoare de iPhone din China: consumatorii trec, de asemenea, la brandurile de smartphone chinezești, deoarece simt ei că unele caracteristici ar fi mai bune.

Apple anul trecut a avut în China o cotă de piață pe segmentul de 500-800 dolari de 54,6%, față de perioada anterioară, când a avut 81,2%.

Cel mai evident motiv pentru asta este, desigur, prețul. iPhone X a fost primul iPhone care a depășit bariera de 1.000 de dolari, mutând Apple dincolo de segmentul de preț acceptat de 500-800 dolari, și aducându-l într-o zonă complet nouă, scrie Reuters.

Majoritatea cumpărătorilor chinezi de smartphone-uri nu sunt pregătiți să plătească peste 1.000 de dolari pentru un telefon. Acest lucru a lăsat un gol pe segmentul de mai jos (800 dolari), pe care vânzătorii chinezi l-au înhățat cu ambele mâini.

Vânzătorii spun că acest lucru a determinat foarte mulți clienți să abandoneze modelele produse de Apple, mulți dintre ei făcând trecerea de la iPhone la mărcile de telefoane chinezești, și foarte puțini fiind dispuși să facă fix pe dos.

Apple a răspuns prin reducerea prețurilor în țară prin promovări agresive atât pentru iPhone XR, cât și pentru iPhone XS / Max.

Dar prețul nu este singurul motiv. Într-o țară care acordă o mare valoare noilor modele și caracteristici, iPhone-ul este simțit de mulți ca fiind abandonat, prin comparație cu brandurile locale. Printre motive este inclus și calitatea camerei, care a fost mereu, în mod tradițional, unul dintre punctele forte ale companiei Apple.

He Fan, CEO al companiei Huishoubao, care cumpără și revinde telefoanele utilizate, a declarat că a văzut o trecere a consumatorilor de la Apple către Huawei, din cauză că chinezii sunt mari iubitori de selfies, unde accentul este pus pe calitatea camerei. Huawei are încheiat un parteneriat cu producătorul german de aparate foto Leica din 2016.

„Camerele lui Huawei au devenit mult mai bune decât cele ale Apple, deoarece acestea se potrivesc mai mult gusturilor consumatorilor chinezi”, a spus el.

În comparație cu camerele duble care sunt prezente în majoritatea telefoanelor inteligente, dispozitivul Huawei P20 Pro are trei camere video pe spate, cu o capacitate suplimentară de îmbunătățire a zoom-ului.

Și Huawei nu este singura marcă de smartphone chineză care concurează cu iPhone-ul la capitolul caracteristici – același lucru este valabil și pentru Oppo și Vivo.

Dispozitivele au fost livrate cu caracteristici indisponibile pe iPhone, incluzând senzori de amprente sub sticlă și afisaje fără „breton”, ambele crescând dimensiunea ecranului utilizabil.

Aceasta are drept rezultat o lovitură dublă pentru Apple: o cotă de piață mai mică pe o piață în scădere. Un raport guvernamental recent a arătat că vânzările de smartphone-uri au atins luna trecută numărul minim din ultimii șase ani.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button