Tech&ITȘtiri

Autoritățile braziliene au început să confiște iPhone-uri din magazine

Una dintre cele mai controversate decizii ale companiei Apple a fost aceea de a nu mai include încărcătorul în cutia dispozitivelor lor. Sigur, s-au bătut cu pumnii în piept mult și bine că asta este o mișcare care ajută foarte mult mediul și că este mai eco, dar cu siguranță această decizie umple și mai mult conturile și așa pline ale companiei.

Dar nu toate țările din lume au privit nepăsătoare la ce se întâmplă. Așa cum am vorbit și în trecut, aici pe site, guvernul din Brazilia a interzis vânzarea iPhone-urilor fără încărcător inclus, pe lângă o amendă consistentă de 2,38 de milioane de dolari.

Dar asta s-a întâmplat în luna septembrie al acestui an, și acum se pare că guvernul a trecut la treabă. Conform publicației Tecnoblog, autoritățile au confiscat deja sute de iPhone-uri din mai multe magazine din Brasilia, capitala țării.

Au fost luate telefoane atât de la operatorii de servicii mobile, cât și din magazine autorizate Apple și, deși iPhone 12 a fost primul model care nu a mai inclus incărcătorul în cutie, Apple a actualizat și modelul iPhone 11 cu o cutie mai subțire, care nu include adaptorul.

Dar se pare că ăsta nu este sfârșitul acestei povești. Apple Brazilia a cerut guvernului să permită vânzarea de iPhone-uri până când disputa ajunge la o decizie finală. Cu toate astea, compania tech a declarat că va continua să vândă telefoanele, indiferent de răspunsul autorităților din Brazilia.

Un judecător brazilian a declarat, conform MacMagazine, că este de părere că Apple nu încalcă legile consumatorilor și că cei care se ocupă de astfel de reglementări în Brazilia abuzează de puterea pe care o au. În același spirit, Apple a declarat că sunt convinși că vor câștiga disputa pe care o au cu guvernul, dar faptele contrazic declarația.

Noua generație a dispozitivului Apple TV vine cu o telecomandă actualizată, care folosește portul USB-C pentru încărcare. Desigur, asta înseamnă că dacă te duci acum să-ți cumperi un Apple TV nou din magazin, nu vei găsi în cutie nici măcar cablul, nu mai vorbim despre adaptor. Dar interesant de notat este faptul că, în Brazilia, noul dispozitiv vine în cutie cu un cablu, această alegere reprezentând o încercare a companiei să scape de posibile amenzi din partea guvernului.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button