RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTelefoane

iPhone cade prada unui nou atac care cauzeaza probleme software

Apple... pe bune?!

Mai tineti minte vremurile cand utilizatorii de iPhone se plangeau ca un anumit mesaj le-a resetat telefonul? Parea ca aceasta perioada a apus si un producator de talia lui Apple a rezolvat o problema atat de rudimentara. Ei bine, pare ca am calatorit inapoi in 2015 deoarece a aparut o problema similara chiar zilele trecute.

Nu, nu-s atat de tampit incat sa inserez caracterele cu pricina in articol. Dar din ce vedem si in videoclipul de mai sus, noua vulnerabilitate face softul sa crape si doar un restart fortat va readuce un iPhone la viata.

Caracterele care cauzeaza aceasta problema provin din limba Sindhi si pot fi evitate prin dezactivarea notificarilor. Desigur, nu este o rezolvare buna. Interesant este ca problema aceasta apare doar pe iOS 13.4.1, iar noul iOS 13.4.5 Beta rezolva situatia. Din pacate, este ca varianta aceasta Beta de la Apple nu este disponibila pentru toti posesorii de iPhone. Probabil compania va lansa o versiune 13.4.2 pentru a inchide aceasta portita.

Chiar daca enervanta, aceasta situatie este oarecum amuzanta. Nu face foarte mult rau, iar un simplu restart fortat o rezolva, dar modul in care nici macar butonul de power nu mai raspunde la comenzi este foarte hilar; mai ales cand este vorba iPhone si un sistem de operare cunoscut indeosebi pentru stabilitatea sa. Sper ca nu incepeti sa faceti farse prietenilor, acum ca v-am spus de asta 😉

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button