Telefoane

iPhone 8 Plus Review- Merita sau nu upgrade-ul?

Seria iPhone a celor de la Apple a ajuns la cel de-al optulea si… cel de-al zecelea, in acelasi timp. Luna trecuta iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone 10 si-a au facut aparitia in mod oficial. Initial ne-am intrebat daca sa facem sau nu review lui iPhone 8 Plus, mai ales ca interesul in Romania pentru acest telefon este foarte scazut,  probabil din cauza ca Apple nu ofera terminale la pret de 199LEI.

iPhone 8 Plus dispune de un procesor nou numit A11 Bionic care integreaza sase nuclee, asadar avem un avans mare de performanta, care conform Antutu este cu peste 10000 de puncte peste procesorul lui iPhone 7; de fapt in acest moment A11 Bionic este cel mai rapid procesor instalat vreodata pe un telefon. Desi Snapdragon are pana la opt nuclee, el este intrecut cu usurinta in teste. Dar in acest moment nu prea avem jocuri si aplicatii care sa ingenuncheze aceste procesoare, asadar nu va faceti griji ca ati avea un telefon slab.

Datorita procesorului, acum iPhone este capabil de functii foto noi; una dintre ele se numeste Portret Lighting, optiune care prmite portrete la un alt nivel. Unul dintre moduri face posibila eliminarea fundalului si inlocuirea lui cu unul negru. Modul este bine dezvoltat si functioneaza fara probleme, in comparatie cu modul Bokeh de toamna trecuta, care la lansarea telefonului a avut unele probleme iar utilizatorii s-au putut bucura de el dupa aproape o luna. Tot cu ajutorul celor doua module ale camerei de pe spate si al procesorului extrem de puternic, Augmented Reality functioneaza pentru prima data asa cum trebuie, iar in viitor vor aparea mai multe jocuri care sa suporte aceasta chestie.

Ecranul lui 8 Plus are o diagonala de 5.5 inch, cu panou Retina HD. Asadar nimic special in comparatie cu iPhone 10, care are un ecran edge to edge, foarte imersiv, dar acesta costa… 999$! Constructia lui 8 Plus este acum in principal bazata pe sticla, in loc de aluminiu care s-a dovedit foarte bun in ultimii ani. Nu este prima data cand Apple utilizeaza spate de sticla, iPhone 4 si 4s avand spate tot de sticla, iar aceste telefoane au avut de suferit la cazaturi, utilizatorii care le scapau pe jos se trezeau si cu fata si cu spatele crapate.

Un spate din sticla inseamana mai multe zgarieturi, asadar sunteti nevoiti sa apelati la o husa, chiar daca Apple sustine ca sticla este ramforsata cu 50% mai zdravan in comparatie cu sticla anterioara. Telefonul este de asemenea certificat cu IP67, astfel devenind rezistent la apa si praf. Acesta poate sta sub apa pana la un metru adancime timp de 30 minute. Spatele de sticla a permis si integrarea incarcarii wireless, iar in 2018 va fi disponibila o statie de incarcare wireless produsa chiar de catre Apple.

La capitolul baterie si autonomie este de discutat. Acum telefonul dispune de o baterie mai mica in comparatie cu modelul anterior, dar Apple a promis ca autonomia va fi cu doua ore mai mare. Foarte interesant artificiul la care au apelat pentru a obtine aceste ore in plus: prin scaderea fortata a luminozitatii ecranului, aceasta avand acum o limita undeva la 70% din puterea totala. Pentru a putea accesa si restul de 30%, trebuie sa cautati adanc prin meniu pentru a da de ea. Aceasta functie este utilizata si de catre Samsung, dar acolo se poate mari la vedere din acelasi slider, dar cu o avertizare ca utilizarea luminozitatii la maxim va avea impact asupra autonomiei.

Nu negam puterea noului iPhone 8 Plus, dar este grea decizia de a schimba un iPhone 7 Plus, doar pentru cateva functii… in plus. Dar acesta poate fi considerat un mare upgrade daca detineti iPhone 6 sau mai vechi.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button