Telefoane

iPhone 7 se vinde mai bine decât iPhone 8

Sondaje de vânzări din magazinele operatorilor de telefonie mobilă ar sugera că iPhone 7/Plus se vinde mai bine decât iPhone 8/Plus în State și Marea Britanie. Afirmația este făcută de John Vinh, analist la KeyBanc Capital Markets.

Pentru că multă lume așteaptă iPhone X, vânzările de iPhone 8 sunt relativ scăzute, dar KeyBanc spune că mai sunt încă doi alți factori în joc.

În primul rând, este vorba de reducerea de preț a lui iPhone 7, conform Reuters. Cei care și-au dorit un iPhone nou în acest an, dar nu sunt dispuși să plătească de la 999 dolari în sus, văd o diferență mare de preț între două modele care le par foarte asemănătoare. Ambele telefoane sunt similare în design și destul de similare în specificații, iar îmbunătățirile aduse lui iPhone 8 (cum ar fi încărcarea fără fir și chipset-ul mai rapid) sunt minore.

Mulți respondenți au indicat că o parte semnificativă a clienților cumpără iPhone 7 în locul noului iPhone 8, având în vedere lipsa unor îmbunătățiri semnificative în noul telefon.
În timp ce iPhone 8 începe de la 699 dolari în Statele Unite, iPhone 7 este de vânzare de la 549 dolari după o reducere de preț.

Pe unele site-uri din afară, iPhone 7 poate fi găsit nou și sub 500 dolari.

Un alt factor important îl constituie lipsa de promoții pentru iPhone 8.

În timp ce operatorii de telefonie continuă să ofere promoții pentru iPhone 8, acestea sunt mult mai modeste comparativ cu cele de anul trecut pentru iPhone 7.

Este totuși important de subliniat că acest sondaj a fost efectuat în magazinele operatorilor de telefonie mobilă, în care intră de obicei clienți care sunt mai atent la prețuri și oferte decât cei care intră într-un magazin oficial Apple.

KGI a afirmat de curând că vânzările de iPhone 8 decurg mai bine decât era de așteptat, veniturile companiei Foxconn confirmând acest lucru. Totuși, în același timp, AT&T a declarat că au înregistrat cu un milion mai puține upgrade-uri la noul model decât anul trecut.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button