Telefoane

iPhone 6 de 5,5 inch amanat?

Pentru a putea lansa noul iPhone 6 in toamna acestui an, Apple trebuie sa inceapa productia celor multe milioane inca din urmatoarele 2 luni. Iar pentru display-urile de 5,5 inchi, inca nu s-a putut gasi posibilitatea de a integra tehnologia proprietara In-Cell, care uneste functia de digitizer, panou de afisaj si retea touch intr-un singur strat, pentru dimensiuni si greutate finala mai mici. De mentionat ca ne asteptam atat la un model cu diagonala display-ului de 4,7 inchi precum si la unul de 5,5 inchi (in urma criticilor la scena deschisa vis-a-vis de display-ul prea mic al terminalelor 5 si 5S).

Problema cu tehnologia In-Cell care deocamdata este o tehnologie disponibila pentru display-uri mai mici, este ca inca nu si-a gasit un producator oficial care sa isi asume lotul de afisaje mai sus mentionate, desi negocieri se poarta cu mai toti marii producatori, printre care LG Display, Japan Display si Sharp Corp.

Desi teoretic ar mai fi timp, iar pentru Apple oricum am putea in general sa nu ne facem griji la capitolul idei functionale, totusi ar fi interesant de prezis ce decizie se va lua intr-un scenariu in care nu se gaseste solutia magica intr-un orizont de timp prezonabil. Isi asuma oare Apple amanarea unui terminal cu display mai mare abia pentru la anul?

Aceasta cu atat mai mult cu cat deja principalul competitor, Samsung, si-a castigat oficial statutul de detinator al smartphone-ului cu cel mai bun display.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button