Tech&ITTECHTelefoane

Ce specificații va avea iPhone 14 Pro și cât va costa?

Pe măsură ce Apple lucrează din greu și pregătesc terenul pentru lansarea următoarei generații de iPhone, informațiile despre aceste telefoane încep să apară din ce în ce mai des și pare că leakerii încep să își confirme teoriile între ei. Cele mai noi informații despre iPhone 14 Pro ar putea să fie însă și cele mai importante de până acum, întrucât aflăm ceea ce se presupune că ar fi lista de specificații ale noului telefon.

Conform lui Shadow_Leak pe Twitter, iPhone 14 Pro va avea un ecran de 6.06″ cu panoul OLED la 120Hz și rezoluție 2530×1170. Iar după ce-am văzut iPhone 13 Pro-ul de anul trecut la 6.1″ nu mi se pare greu de crezut că Apple ar mai tăia puțin din telefon. Până la urmă scăpăm în sfârșit de bretonul ăla enervant, însă modulul de FaceID și camera frontală vor fi găzduite de un alt tip de breton, care vine sub formă de pastilă înconjurată de display. Am găsit și un render realizat de Tom’s Hardware care m-a ajutat să-mi fac o idee despre noul design.

iPhone 14 Pro Pill Notch

O altă schimbare interesantă despre care s-a mai discutat și pare că se transformă în certitudine este camera. Ori mai de grabă ansamblul de camere, care va fi format dintr-un senzor principal de 48MP și alte două module de câte 12MP. Asta va fi o schimbare extrem de importantă pentru iPhone 14 Pro care ar putea fi cel mai performant telefon de la Apple când vine vorba de camere și capabilitățile acestora. Numărul mare de megapixeli ar putea însemna și mai mult detaliu într-o poză care ar fi obținut prin procesul de pixel binning. În plus, cam este și vremea să primim filmare la rezoluție 8K pe iPhone și ăsta pare momentul oportun.

Ce va avea noul iPhone 14 Pro sub capotă?

Nici specificațiile nu scapă fără câteva modificări, iar iPhone 14 Pro va găzdui procesorul Apple A16 Bionic fabricat folosind tehnologia de 4nm de la TSMC. Alături de 6GB de memorie RAM LPDDR5, noul telefon va fi și mai puternic decât predecesoarele sale. Însă strategia celor de la Apple pare că include o primă lansare hibridă în care modelele Pro și Pro Max vin cu cel mai nou procesor, în timp ce iPhone 14 și 14 Max vor folosi „vechiul” procesor A15 pentru a menține un preț redus.

Stocarea a primit și ea un mic upgrade, astfel vei putea alege dintre capacități cuprinse între 128GB și 1TB. Asta ar merge mână în mână cu abilitatea noilor camere de a înregistra video la rezoluție 8K. O altă mișcare logică pe care ar putea-o face cei de la Apple ar fi să înlocuiască vechiul port Lightning cu un USB-C. În acest fel vei putea transfera mai ușor fișierele din telefon pe un laptop sau PC atunci când acel Terabyte se va umple de fotografii și filmări.

Dar cu așa schimbări, noul iPhone 14 Pro nu va fi doar cel mai revoluționar telefon lansat de Apple în ultimul deceniu, dar va fi și cel mai scump. Zvonurile indică o scumpire de 100$ față de generația precedentă, ceea ce ar duce prețul de început al noului flagship la 1.099$. Iar asta în cazul modelului cu capacitate de 128GB, întrucât cel de 1TB cred că va costa lejer vreo 1.500$.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button