TelefoaneTECHTech&IT

iPhone 14 nu va avea Touch ID, contrar a ceea ce se zvonea până acum

iPhone 14 este destinat succesului, iar lista de îmbunătățiri pe care Apple urmează să le introducă odată cu nouă serie de telefoane este foarte interesantă. Și fix când părea că următorul telefon al producătorului va fi perfect, am primit vestea că senzorul de amprentă Touch ID despre care se vorbea inițial, nu-și va face apariția odată cu noua lansare, ceea ce ne lasă doar cu Face ID.

Informațiile cele mai interesante sunt însă acelea legate de iPhone 14 Pro, telefon care ar urma să vină dotat cu procesorul A16 Bionic, mai multă memorie RAM, conectivitate USB și un ecran fără notch. Și chiar mai bine de atât, ar urma să aibă o cameră de 48MP ceva mai capabilă decât pe modelele non-Pro. Cât despre acestea din urmă, s-ar putea să vedem prima generație în care Apple face diferența între dispozitivele sale și oferă variante mai ieftine cu specificații mai slabe.

O altă schimbare introdusă de seria iPhone 14 va fi eliminarea modelului Mini din ecuație, locul acestuia urmând să fie ocupat de un model Max, care le va oferi utilizatorilor o diagonală de 6.7″. Adică de la cel mai mic dispozitiv, se trece la cel mai paletă de ping-pong telefon al producătorului.

iPhone 14 Apple

De ce nu vedem Touch ID pe iPhone 14?

Deși zvonurile inițiale sugerau că iPhone 14 va readuce în atenția publicului senzorul de amprentă Touch ID, se pare că planurile s-au schimbat. Motivul este update-ul la iOS 15.4 care a făcut Face ID să funcționeze și în momentul în care utilizatorul poartă mască. Asta elimina din start cea mai mare problemă întâmpinată de modulul de deblocare facială de la Apple și face un posibil senzor Touch ID destul de inutil într-un telefon care folosește o singură metodă biometrică de deblocare.

Nu știu de ce Apple nu vrea să introducă ambele metode de deblocare, mai ales că am văzut cât de bine funcționează Touch ID pe noul iPad Air 5th Gen. Implementarea ar fi simplă și am putea vedea un buton de power cu senzor de amprentă, ori o metodă de citire prin ecran, cum am văzut la multe alte telefoane. Dar până când deblocarea pe bază de amprentă revine pe iPhone, va trebui să ne rugăm în continuare de el să ne recunoască fețele proaspăt bărbierite sau acoperite de măști, ori ochelari de soare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button