TelefoaneRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Iată cum va arăta iPhone 13 – Joaca de-a măsurătorile

Când un astfel de produs urmează să fie lansat, este normal ca fanii și pasionații de tehnologie să le-o ia înainte producătorilor pentru a pune la dispoziția publicului detalii și secrete care ar mai putea îndulci nițel așteptarea. Cam asta ar fi treaba și cu iPhone 13, probabil cel mai râvnit gadget Apple la momentul de față.

Știm cum stau lucrurile. Se spune că ecranele acestora vor atince rate de refresh de 120Hz, că vor fi produse de Samsung, că vor avea o baterie mai bună și toate cele, dar astăzi, după cum spun yankeii, it’s all about the size. Astfel, avem șansa să vedem cum va arăta iPhone 13 și ce va fi diferit la acesta, comparativ cu seria curentă. Pe YouTube, un utilizator extrem de popular, Lewis Hilsenteger (Unbox Therapy) a făcut rost de *drumroll* prima variantă de iPhone 13 Pro Max. Iar cel mai important aspect care trebuie observat este legat de dimensiunile acestuia.

Obiective dolofane

În primul rând, se vede cât de mult s-a îngrășat ansamblul foto de pe spate. Imaginea vorbește de la sine, dar Lewis a măsurat în detaliu setupul de pe viitorul flagship, comparându-l cu cel de pe iPhone 12 Pro Max:

  • iPhone 13 Pro Max – 16.99mm
  • iPhone 12 Pro Max – 14.10mm
iPhone 13 Pro Max dimensiuni
12 Pro Max vs. 13 Pro Max

Asta înseamnă o creștere cu 20% a fiecărui obiectiv de pe spate, practic prima aselenizare în istoria umană, dar în varianta Apple + telefoane. Asta înseamnă fotografii mai clare și performanțe crescute în medii slab luminate, pentru că un modul mai mare înseamnă camere mai mari, iar camere ma mari înseamnă mai multă șmecherie. Îmbunătățirea majoră pare să îi revină lentilei ultra-wide, care a făcut trecerea de la f2.4 la f1.8 cu autofocus, iar partea bună este că aceste noi obiective vor fi prezente pe toate iterațiile iPhone 13, inclusiv pe cea Mini.

iPhone 13 și dilema notch-ului

O altă modificare aplicată design-ului lui iPhone 13 Pro Max este reducerea dimensiunii notch-ului, a cărui mărime s-a dovedit a fi o adevărată bubă pentru utilizatori. Din nou, au fost efectuate măsurători, rezultatul fiind o miscșorare cu 30% care nu afectează funcțiile tipul Face ID:

  • iPhone 13 Pro Max notch – 34.62mm
  • iPhone 12 Pro Max notch – 26.31mm

Apple se pare că a învățat de la vecinii din ograda alăturată, căci a reușit să facă asta mutând difuzorul de pe notch-ul în sine pe marginea superioară, lăsând modulele pentru Face ID și camera chiar sub acesta.

iPhone 13 Pro Max dimensiuni

În ceea ce privește dimensiunile generale, iPhone 13 Pro Max nu este prea diferit față de ceea ce va fi în curând predecesorul său, dar aceste măsurători sunt efectuate cu o anumită marjă de eroare legată de grosimea camera bump-ului de pe spate (10.36mm pentru 13 Pro Max și 10.28mm pentru 12 Pro Max)

  • iPhone 13 Pro Max – 160.85 x 78.08 x 7.52 mm
  • iPhone 12 Pro Max – 160.80 x 78.10 x 7.47 mm

Iată, deci, niște date mai mult sau mai puțin oficiale. Din păcate, nu ne sunt oferite detalii sau explicații despre acele caracteristici care au făcut obiectul multor zvonuri. Nu aflăm nimic despre acele ecrane de 120Hz ProMotion de pe variantele Pro Max, despre Touch ID, modem 5G, wireless îmbunătățit sau încărcarea MagSafe 2.0. Dar vorba cea de duh spune că toate vor veni la timpul lor.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button