Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

iPhone 12 mini este experimentul esuat al celor de la Apple

Telefoanele inteligente compacte au locul lor in piata, insa iPhone 12 mini este un experiment esuat din partea Apple. Chiar daca se incadreaza perfect din punct de vedere al raportului performanta/format, cel mai mic telefon din seria sa nu reuseste sa vanda foarte bine. Asta se datoreaza fix unui alt produs al companiei.

Statisticile vin din partea Wave7 Research si sunt publicate de PCMag. Acestea ne arata insa ca iPhone 12 mini vinde doar 4-5% din totalul de telefoane inteligente oferite de Apple. In contrast, modelul standard de 6.1″ se vinde mult mai bine in ciuda faptului ca este cu 100$ mai scump. Mai mult de atat, un procent insemnat de cumparatori prefera modelul Pro Max in detrimentul celui mini datorita camerei. Cel mai scump model al acestei generatii de iPhone este dotat cu tehnologia Sensor-Shift Optical Image Stabilization. Acesta s-a dovedit a fi un succes in ceea ce priveste motivatia cumparatorilor.

Aceste cifre ne fac insa sa ne intrebam daca Apple va mai oferi un model compact in cadrul viitoarei generatii de dispozitive. Vanzarile slabe pe segmentul compact se mai datoreaza si lui iPhone SE 2020 care ofera specificatii bune la un pret mult mai mic. Unde pretul lui iPhone 12 mini pleaca de la 3.999 lei, modelul compact de buget incepe de la 2.199 lei. Aceasta diferenta face multi cumparatori sa aleaga modelul mai ieftin.

iPhone 12 mini a fost lansat in Octombrie 2020, asa ca nu este cazul sa tragem concluziile finale. Dar pare ca Apple va trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a lansa un produs substantial mai scump pentru o categorie de cumparatori care deja au o varianta mai atractiva a aceluiasi producator.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button