MORERSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

iPhone 11 a fost vazut intr-un benchmark iar rezultatele sunt decente

Se pare ca acest nou dispozitiv va folosi procesorul A13

In urma cu cateva zile, pe internet au aparut poze cu niste carcase chinezesti care erau create pentru iPhone 11, telefon care se presupune a fi succesorul lui iPhone XR. Daca este adevarat sau nu, vom afla in scurt timp, intrucat Apple a trimis invitatii la un eveniment privat care va avea loc pe data de 10 Septembrie, iar oamenii se asteapta sa vada anunturi pentru noile modele de iPhone si alte aditii in catalogul producatorului. Revenind la oile noastre, benchmark-ul despre care vorbim este un GeekBench care ne arata un model neidentificat de iPhone care a obtinut rezultate ceva mai bune decat iPhone XR, mai ales in scenarii single-core, ceea ce indica faptul ca noul SoC A13, va fi mai de graba o varianta imbunatatita a precedentului procesor.

Testul despre care vorbim a fost vazut pe GeekBench si dezvaluie un dispozitiv care ruleaza iOS 13.1, cu seria de pe placa de baza fiind N104AP. Acum cateva luni, se vorbea despre faptul ca succesorul lui iPhone XR se va numi N104, ceea ce inseamna ca dispozitivul despre care vorbim aici, ar putea fi modelul mai ieftin din seria a carei dezvaluiri ne asteptam sa o vedem saptamana viitoare. Una dintre cele mai mari schimbari pe care le vedem aici, este cresterea memoriei RAM la 4GB. Daca va amintiti, iPhone XR a venit cu doar 3GB de RAM, in timp ce modelele mai scumpe, iPhone XS si XS Max s-au bucurat de 4GB.

Asta inseamna ca modelele mai scumpe de iPhone 11 pe care se prea poate sa le vedem spre finalul acestui an, ar putea avea si mai multa memorie fata de dispozitivul ale carui specificatii le vedem in acest benchmark. Pe langa asta, se pare ca chipset-ul A13 va fi cel care va insufla viata in noul dispozitiv, aratand o performanta single-core simtitor mai mare, dar numere asemanatoare in multi-core. Unul dintre motive ar fi faptul ca intre A13 si A12 Bionic, numarul de nuclee a ramas tot la sase.

Momentan nu stim prea multe despre configuratia acestor nuclee, doar ca GeekBench le-a listat cu frecventa de baza de 2.66Ghz, ceea ce este putin mai mare decat 2.49Ghz de pe A12 Bionic. Este posibil ca Apple sa ramana la aceeasi configuratie a nucleelor si pentru A13; doua nuclee performante, cuplate cu patru mult mai eficiente pentru a maximiza atat performanta, cat si durata de viata a bateriei.

Conform MacRumors, motivul din spatele numerelor mici din testul multi-core ar fi oferit chiar de John Poole, dezvoltatorul GeekBench, care sustine ca ar fi si cazul unei probleme cu supraincalzirea care cauzeaza thermal throttling, astfel, limitand procesorul. Oricare ar fi cazul, va recomand sa tratati acest leak al lui iPhone 11 ca atare si sa nu luati ca punct de referinta acest test, inca.

WCCFTech

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button