TECH

iPad Pro se apropie, o tabletă de 12.9 inch

Apple se pregătește să anunțe o nouă tabletă astăzi, însă internetul fiind extrem de curios, informații despre noul iPad Pro sunt deja disponibile, și sunt foarte interesante.

Dispozitivul iPad Pro este descris ca fiind un monstru, echipat cu un ecran de 12.9 inch, suficient de mare încât să poată rula aplicații în modul split-screen cu  ferestre de dimensiune normală. Implementări anterioare ale funcției split-screen mereu au necesitat micșorarea ferestrelor aplicațiilor, deoarece ecranele tabletelor produse până acum de Apple nu aveau dimensiuni adecvate.

Tableta va folosi iOS 9.1, este chiar primul dispozitiv Apple ce se va utiliza acest sistem de operare.

Motorizarea iPad Pro este asigurata de un chipset A9X, despre care se spune că va oferi o performanță superioară față de iPad Air 2, acesta fiind echipat la vremea sa cu un chipset A8X. Puterea adițională oferită de chipset îi va permite tabletei să înregistreze video în format 4K, printr-o cameră de 12 megapixeli. iPad Pro este echipată și cu patru difuzoare stereo, dar cumva numai un singur port de tip Lightning, reducând conectivitatea sa.

Tableta nouă va veni cu 32GB pentru spațiul de stocare, în varianta standard, și va ajunge până la 128GB, pentru cei care vor să cheltuiască mai mult pentru un dispozitiv care deja pare că va fi costisitor. Estimarea curentă este că prețul unor variante de iPad Pro va depăși o mie de dolari, dar cele mai ieftine vor începe de la 800 de dolari.

Spațiul de stocare nu este singurul mod după care variantele de iPad Pro vor fi diferențiate. Tabletele mai sunt clasificate și după calitatea suportului pentru protocolul de comunicare LTE.

Vă puteți aștepta și la o suită de atașamente pentru iPad Pro, precum tastaturi wireless, toate vândute separat.

Apple va anunța, în mod oficial, tableta iPad Pro săptămâna aceasta.

[9to5mac]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button