MORE

iPad Pro este prea mare pentru Office gratuit

Dacă aveți orice fel de dispozitiv mobil ce suportă aplicații, probabil ați observat că aveți posibilitatea de a folosi Microsoft Office gratuit, fără a-l cumpăra, spre deosebire de varianta de desktop. Cei care se gândeau că se pot folosi de aceste aplicații de productivitate din plin pe noul iPad Pro au primit o surpriză zilele astea.

Microsoft anunță că aplicațiile din Office vor trebui plătite, o veritabilă premieră pentru dispozitive Apple. Această decizie a fost anunțată înainte ca termenii de licențiere pentru Office 365 să poată fi actualizați, în mare parte pentru că până acum nu era motiv să se schimbe.

Motivul pentru care aplicațiile Office sunt gratuite pentru majoritatea dispozitivelor mobile este că dimensiunea ecranului le face oarecum greu de folosit la potențialul lor maxim. Astfel, Microsoft consideră orice dispozitiv care are un ecran cu o diagonală de maxim 10.1 inch ca fiind unul mobil cu adevărat.

Orice dispozitiv are o diagonală mai mare, ca noul iPad Pro, nu mai este un dispozitiv mobil adevărat, ci un laptop în negare. Ca urmare, cine vrea să folosească aplicațiile Office va trebui să plătească pentru ele.

Până acum, nici un iPad nu a depășit acea limită de 10.1 inch, așa că nu era nici un motiv ca Microsoft să treacă această clauză în licență. Pentru dispozitivele ce folosesc sistemele de operare Windows și Android, această regulă este valabilă de mult timp.

[9to5Mac]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button