TECHRSS PaginaDeMedia

iPad Pro 2022 ar putea fi echipat cu un procesor de 3nm produs de TSMC

Apple a demonstrat faptul că nu are nevoie de Intel pentru a se bucura de succes, dar ce te faci atunci când vrei să oferi publicului tablete din ce în ce mai puternice? Simplu, te bazezi pe partenerii de la TSMC și introduci pe iPad Pro 2022 un procesor care are la bază procesul de fabricație pe 3nm. Sau, cel puțin asta spun zvonurile.

Apple își plantează și culege de unul singur merele

Compania a deci să se folosească de procesoarele culese din propria grădină, iar nume precum M1 deja sunt arhicunoscute în lumea produselor sale, chiar și pe iPad-urile mai noi, adică modelele de 11, respectiv 12.9. Cel mai recent model, adică iPad Air, are totuși la bază un chip A14 Bionic, regăsit și în circuitele lui iPhone 12, iar ambele chip-uri (M1 și A14 Bionic) sunt pe 5nm.

Lucrurile sunt pe cale să se schimbe, dacă este să dăm crezare afirmațiilor de la Nikkei AsiaPentru iPad Pro 2022, Apple va introduce un nou procesor pe 3nm, care va oferi un spor de performanță cu până la 15% mai mare față de iterațiile curente (5nm). În plus, consumul va fi redus de la 30% la 25%, deci diferențele sunt simțitoare.

iPad Pro 2022 ar putea fi primul care să beneficieze de tratamentul cu 3nm

Nu se știe încă dacă procesorul de 3nm, fabricat de TSMC, își va găsi locul în interiorului lineup-ului iPad Pro 2022 sau iPad Air, dar comunitatea se așteaptă să fie vorba despre cel dintâi, în contextul în care iPad Pro-urile sunt mai degrabă dedicate performanței ridicate. Acestea ar urma să fie lansate în a doua jumătate a lui 2022, timp în care se zvonește că Apple lucrează și la un alt soi de construcție pentru tabletele sale. Noile iPad-uri ar urma să fie îmbrăcate într-un spate de sticlă, spate care adăpostește tehnologia de încărcare wireless, inclusiv reverse.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button