TECH

iPad Mini 4 anunțat

Seara trecută, Apple a atras multă atenție cu anunțul noului iPad Pro, însă nu a fost singura tabletă dezvăluită la eveniment. Tableta iPad Mini 4 a fost dezvăluită, dar cu mult mai puțin spectacol.

iPad Mini 4 nu este tocmai chiar o noutate totală, deoarece este în esență interiorul unui iPad Air 2 îngrămădit într-un iPad Mini 3.

Configurația sa este bazată pe același procesor A8X ce alimenta iPad Air 2. Nu este un procesor nou, dar tot oferă un spor de putere față de generația anterioară de iPad Mini, ce folosea procesorul A7X. Diferențele se vor vedea la modul în care se comportă tableta, și la cât de bine va rula noul sistem de operare, iOS 9.

Ecranul este un Retina Display de 7.9 inch, cu o rezoluție de 2048×1536, ce a fost utilizat și în iPad Mini 3, iar marea majoritate a specificațiilor sunt identice. O diferență notabilă vine sub forma camerei principale, care a primit un senzor nou, de 8 megapixeli, în locul celui vechi de 5 megapixeli. Ar mai fi și suportul pentru Bluetooth 4.2.

iPad Mini 4 se va mai remarca prin dimensiunea sa. Deși este mai performant ca predecesorul său, este cu 1.4 milimetri mai subțire, având o grosime de doar 6.1 mm, și în funcție de spațiul de stocare (care variază de la 16GB la 128GB) va cântări între  298 și 304 grame.

Tableta iPad Mini 4 este disponibilă acum în magazinul oficial Apple, la prețuri ce încep de la 400 de dolari, și ating 530 de dolari, dacă vreți și suport pentru o cartelă SIM.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button