TECH

IoT si „look-in ability”

IoT si „look-in ability” sunt principalele preocupari ale companiei Essence, important furnizor de tehnologii, care a analizat modul in care consumatorii folosesc platforma WeR@ Home™ si au ajuns la concluzia ca 1 din 5 persoane interacționează cu sistemul macar de trei ori pe zi pentru a-si verifica securitatea casei.

iot

62% dintre utilizatori isi controleaza alarma casei prin intermediul smartphone-ului, iar cei mai multi dintre utilizatorii IoT sunt interesati de notificarile in timp real.

Analiza Essence, care a cuprins 500 de locuinte, a ajuns la concluzia că, mulți oameni folosesc camerele de supraveghere pentru a primi notificari pe smartphone-urile lor când se deschide ușa de la intrare. Aceste notificări de securitate permit proprietarului să știe cine a ajuns acasă și când. In felul acesta isi verifca copiii si se asigura ca nu a intrat vreun intrus.

Avand in vedere utilizarea cu precadere a camerelor, oamenii de stiinta vorbesc deja de “look-in ability”. Adica, mai exact, capacitatea oamenilor de a vedea ce se întâmplă în absența lor acasa. Ceea ce arata ca IoT devine deja parte din traiul de zi cu zi al oamenilor.

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button