MORE

iOS 8 si tastaturile 3rd party

Aseara s-a lansat iOS 8 si o data cu acesta s-au lansat si tastaturi 3rd party compatibile cu acesta. Sunt tentat sa fac o remarca de genul „welcome to 2010”, insa tare-mi e ca iar voi fi acuzat ca sunt fanboy Android si ca pentru mine ar conta doar numarul de RAMi sau frecventa procesorului cand de fapt adevarul e exact opusul, iar cine ne citeste de la inceput stie foarte bine. Sunt fanboy Apple si early adoper. Si da, ma bucur ca in sfarsit ma pot bucura de tastaturi terte pe iPhone, insa nu pot ignora faptul ca acestea existau pe Android de o gramada de vreme. La fel cum nu pot ignora faptul ca SwiftKey are suport pentru limba romana in versiunea de Android, insa pe iOS nu. In aceeasi ipostaza cred ca se afla mai multe functii ale iOS, insa asta este una ce nu poate fi trecuta cu vederea. Dar sa trecem la subiectul principal: cum activam o tastatura 3rd party.

Exista deja minim 6 tastaturi pentru iOS in App Store, precum SwiftKey, Flesky, Minuum, Swype, TextExpander sau TouchPal.

Dupa instalarea unei asemenea aplicatii, aceasta trebuie activata din Settings-General-Keyboard-Keyboards-Add New Keyboard.

Mai apoi, trebuie doar sa ridicati tastatura unde aveti posibilitatea si sa apasati pe globul din stanga jos, asa cum am trece de la tastatura normala la cea emoji.

Acesti pasi sunt atat de simpli incat nu putem eticheta articolul ca si tutorial, ci doar ca reper de informare pentru cei neinitiati.

P.S.: SwiftKey rocks, chiar si in stadiul in care se afla acum.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. asteptam cu mare interes suportul pentru limba romana la SwiftKey, dar in tot acest timp, iOS 8 aduce „dicatation” in limba romana nativ pe tastatura in limba romana, care l-am testat si merge impecabil.

  2. toate ad-on urile pe care le face IOS demostreaza exact inversul lucrurilor pe care le-au inghitit cu maxima placer toti fani boii de Apple…toti sareau ca ei sunt f multumiti cu tastatura lor precise si etc etc si cand ii vedeai cum scriu te apuca rasul . pana una alta ceea ce fac acum tot nu va fi vreo rezolvare prea mare ca nu asta e problema : ideea este sa iei tastatura de la Shift key ( care by the way este best off !) si s-o tunezi nitel. Ei nici macar nu I-au dat support pe romana si tastatura are . Eu o am pe BB10 si din prima zi a fost senzationala, chiar invata chiar ghiceste continuarea pe propozitii dupa ce invata ce scrii( aprox 1-2 luni) si te ajuta maxim. Da’ eu zic ca e bine, un tuning tot au facut : le-au marit si ecranu’ si acum ai tastele mult mai accesibile.. Pentru cei care nu stiu ce insemna tuning-ul aplicat pe Shift Key de catre Blackberry pe Z10 si Z30 : au setat in asa fel incat te invata si cum apesi pe taste si cu timpul stie sa actioneze de ex L-ul si daca ii dai tap pe lateral stanga in acelasi colt de jos…mai precis fiecare are un patern de scriere pe care aplicatia ilinvata si il replica.puna altul mana pe telefon , dupa 2 saptamani il dibuie si incepe sa ii respecte regulile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button