Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

iOS 13.5 te lasa sa deblochezi mai usor telefonul daca porti masca

Apple a lansat in decursul zilei de ieri noul iOS 13.5 care aduce odata cu el doua schimbari cauzate de epidemia de COVID-19. Prima se refera la cateva modificari ale lui Face ID pentru a putea debloca telefonul mai usor chiar daca porti o masca, in timp ce a doua este prima faza a sistemului de notificari creat de Apple in parteneriat cu Google.

Pe versiunile precedente de iOS, daca purtai masca si incercai sa deblochezi telefonul utilizand Face ID, ar fi trebuit sa astepti cateva secunde pana cand acesta incerca sa iti detecteze fata, ca mai apoi sa te lase sa-ti bagi parola. In iOS 13.5 se schimba putin lucrurile, iar acum vei avea optiunea de a introduce direct parola.

iOS 13.5 include si suport pentru API-ul de notificari dezvoltat de Apple in parteneriat cu Google. Asta inseamna ca vei putea folosi aplicatii create de agentiile de sanatate publica care iti trimit notificari care sa te previna daca ai fost in contact cu o persoana diagnosticata cu COVID-19. Sistemul este inactiv insa, iar activarea acestuia are loc in momentul in care instalezi o aplicatie care il suporta.

In viitor, Apple si Google vor introduce aceasta functionalitate direct in codul sursa al sistemului de operare. In acest fel vei putea fi informat daca ai fost expus virusului chiar daca nu ai instalata o aplicatie dedicata pentru acest scop. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre acest sistem, poti accesa aceasta pagina.

Pe langa aceste schimbari, iOS 13.5 iti ofera optiunea de a dezactiva setarea din FaceTime Group care mareste fereastra unui utilizator in timpul in care acesta vorbeste. Se pare ca exista un numar insemnat de persoane care s-au plans de aceasta caracteristica, astfel a devenit optionala.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button