Știri ITTECHTelefoane

iOS 11.4.1 este acum disponibil publicului larg

Recent, Apple a lansat iOS 11.4.1 pentru iPhone și iPad – o mică actualizare care rezolvă câteva bug-uri și introduce o nouă caracteristică de securitate. Aceasta este cea de-a cincisprezecea actualizare de la lansarea lui iOS 11 în septembrie anul trecut. Este disponibil pentru aceleași dispozitive ca iOS 11.4 – tot ce e mai nou de iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2 și iPod touch din 2015.

Mențiunile pe care le vor vedea utilizatorii atunci când accesează aplicația Settings pentru a-și actualiza telefoanele sunt după cum urmează:

iOS 11.4.1 includes bug fixes and improves the security of your iPhone or iPad. This update:

  • Fixes an issue that prevented some users from viewing the last known location of their AirPods in Find My iPhone
  • Improves reliability of syncing mail, contacts, and notes with Exchange accounts

Ca de obicei, această versiune de iOS include, de asemenea, actualizări de securitate. Altă modificare semnificativă, dar care nu a fost menționată în notițele update-ului o constituie USB Restricted Mode, o modificare inițial inclusă în versiunea iOS 12 beta, care face mai dificilă pentru oricine, inclusiv pentru autorități, să intre în iPhone prin portul Lightning.

Veți găsi acum un buton de comutare denumit „USB Accessories” în secțiunea Touch ID & Passcode din aplicația Settings etichetat cu numele „USB Accessories”. Este dezactivat implicit. Descrierea sa este următoarea:

Deblocați iPhone-ul pentru a permite conectarea accesoriilor USB atunci când a trecut mai mult de o oră de când iPhone-ul a fost deblocat.

Inițial am crezut că va trebui să așteptăm până la iOS 12 în toamna asta pentru a vedea această caracteristică, dar uite că o primim odată cu acest update.

Apple a lansat de asemenea actualizări minore pentru Apple Watch, Apple TV și HomePod – watchOS 4.3.2, tvOS 11.4.1 și HomePod 10.4.1. Acestea nu aduc caracteristici noi. Notele de actualizare watchOS afirmă pur și simplu că 4.3.2 „include îmbunătățiri și corecții de erori„. Nu au fost furnizate notițe oficiale pentru tvOS 11.4.1, dar probabil include îmbunătățiri de performanță și corecții de erori mici. În cele din urmă, actualizarea HomePod „include îmbunătățiri generale pentru stabilitate și calitate„.

Pe baza ciclurilor de actualizare anterioare ale companiei Apple, este posibil ca acestea să fie ultimele actualizări pentru aceste sisteme de operare înainte ca iOS 12 să sosească mai târziu în acest an. Uneori, compania își îndreaptă atenția către următoarea lansare majoră (în acest caz, iOS 12) în vară. Lansarea noilor sisteme de operare foarte probabil vor veni în această toamnă.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button