RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTECH

Interzicerea Huawei este luată în considerare și în România

De câteva luni tot persistă suspiciunea că marea companie de telecomunicații Huawei ar fi implicată în acte de spionaj, în favoarea guvernului Chinez. Mai multe națiuni au început să investigheze acuzațiile, chiar să recomande evitarea hardware-ului său. Iar săptămâna aceasta suspiciunea a fost ridicată și în România.

Partidul Național Liberal și-a anunțat intenția de a iniția o procedură prin care implicarea companiei Huawei la dezvoltarea infrastructurii de comunicații a țării să fie blocată. O investigație va urma, dar până la acel punct se dorește ca Huwei să nu aibă posibilitatea de a își vinde tehnologia 5G pe teritoriul României. Compania are în acest moment dreptul să participe la licitațiile publice pentru construirea infrastructurii naționale de tele-comunicații.

Pe lângă suspiciunile ce tot persistă, a mai fost adus ca factor de motivare și parteneriatul pe care îl avem cu NATO și SUA. În acest moment mai multe națiuni membre ale tratatului Atlanticului de Nord încearcă să se distanțeze de companie, așa că această decizie ar fi în concordanță cu restul organizației.

Demersul efectiv de a interzice componentele pentru infrastructură de telecomunicații produse de Huawei încă nu a început. Fără îndoială vom afla mai multe detalii despre această situație pe parcursul următoarelor săptămâni.

 

[Reuters]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button