PC&Consoles

Interplay vinde toate proprietățile sale

O veste excelentă pentru cei care încă mai țin minte zilele în care Interplay era un nume cu greutate în industria jocurilor. Compania anunță că va vinde toate proprietățile intelectuale pe care încă le mai deține în acest moment.

În cazul în care nu sunteți la curent, Interplay a fost compania care a creat sau a publicat minunății precum Fallout, Planescape Torment, Baldur’s Gate, Icewind Dale, Descent, MDK, Giants și multe, multe alte lucruri minunate. Pe la sfârșitul mileniului trecut, compania Interplay a fost cumpărată de o entitate semi-malefică numită Titus care a distrus totul.

Ani mai târziu, Titus a revenit, sub numele Interplay, sperând să atragă suficientă atenție cât să rămână în industrie și să strângă ceva investiții. Acum planurile companiei par să se fi schimbat, alegând să vândă toate proprietățile pe care încă le mai deține.

Asta înseamnă că titluri precum: Earthworm Jim, Freespace, Giants, Kingpin, Messiah, MDK, Run Like Hell, Sacrifice, Battlechess, Clayfighter, Dark Alliance, sau Descent ar putea reveni la creatorii lor, sau la companii care chiar dau doi bani pe aceste serii.

Cu puțin noroc, spre sfârșitul anului câteva dintre aceste francize se vor afla la case noi, unde vor fi tratate așa cum merită, continuate, expandate și apreciate din nou de publicul larg.

[RPG Codex]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button