RSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Internetul in mașină, o opțiune din ce in ce mai necesară în secolul tehnologiei

Stabilind încă de la început faptul că, sub nicio formă, nu ar trebui ca telefoanele mobile sau tabletele să îți atragă atenția atunci când te afli la volan, trebuie totuși să spunem că există multe motive pentru care nu ar strica să ai la îndemână o conexiune la internet în autovehiculul tău personal. Iată care ar fi principalele motive, potrivit unui material publicat pe lifewire.com.

Nu te mai rătăcești niciodată

Din păcate, nu toată lumea își permite o mașină cu sistem de navigație instalat din fabrică, iar hărțile tipărite pe hârtie sunt deja istorie pentru cei mai mulți. Prin urmare, în momentul în care ai nevoie de indicații în trafic, poți apela la funcția de GPS a telefonului tău inteligent, care, conectat la internet, te va duce la destinația dorită fără nicio problemă. Tot cu ajutorul dispozitivelor mobile poți afla unde este cea mai apropiată stație Peco, ce restaurante sau hoteluri sunt în zonă și multe alte informații utile privind traseul pe care dorești să îl urmezi. Mai mult, utilizând aplicații precum cea cumpărată de Google în 2013 – Waze, ai posibilitatea de a afla în timp real unde sunt locuri de parcare, pe ce șosele se efectuează reparații, ce traseu este cel mai aglomerat sau chiar unde sunt amplasate radarele poliției.

Poți rezolva sarcini de la serviciul tău

O conexiune la internet, un laptop și un invertor de tensiune pot transforma rapid mașina ta într-un veritabil birou, ori de câte ori ai nevoie să rezolvi sarcini urgente legate de serviciul tău. Din ce în ce mai multe joburi sunt strâns legate de internet, o parte din ele desfășurându-se exclusiv online, astfel că, pentru unii, posibilitatea de a lucra chiar și din mașină nu este un moft. În plus, s-ar putea chiar să ai un randament mai bun pe plajă ori în vârful unui munte.

Ai acces la emisiunile și jocurile tale preferate

Pleci în călătorie și nu vrei să ratezi sub nicio formă serialul preferat sau meciul echipei favorite? Vrei să afli cele mai noi știri online sau să socializezi pe net chiar și în timpul mersului? Îți plac jocurile de noroc online – Click aici pentru a vedea Recenzia Unibet! sau cele de pe Facebook ? Atâta timp cât ești în mașină, dar nu la volan, și ai o conexiune la internet, totul este posibil.

Păstrezi copiii ocupați

Că ne place sau nu, copiii din ziua de azi sunt și ei, de regulă, mari ,,consumatori’’ de internet. Prin urmare, o călătorie mai lungă cu familia, fără acces la internet, ar putea fi considerată nu foarte plăcută de cei mai tineri. Chiar dacă, în esență, unul din scopurile călătoriilor poate fi tocmai ,,evadarea’’ din rutina zilnică (din care fac parte, evident, și activitățile pe internet), s-ar putea dovedi o idee mai puțin inspirată să îi ții pe cei mici tot drumul departe de mediul online.

Din toate aceste motive, dar și din multe altele, companii auto precum Kia sau Hyundai au anunțat recent încheierea unui acord cu compania multinațională de telecomunicații Vodafone, în vederea utilizării platformei Internet of Things pe o parte din automobilele produse începând cu 2019.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button