MORE

Internetul devine o utilitate publica in SUA

Cateva lucruri interesante se intampla in SUA in ultima vreme, pe segmentul de tehnologie. Comisia Federala de Comunicatii a fost data in judecata de un numar de companii de telecomunicatii, deoarece a incercat sa clasifice accesul la internet ca o utilitate publica, nu ca un lux.

Rezultatul, chiar si dupa un apel la decizia initiala, este ca internetul nu poate fi considerat un lux, deoarece este o componenta necesara a vietii populatiei, si ca urmare trebuie tratat ca o utilitate publica. Asta inseamna ca marile companii din SUA nu isi mai pot face de cap, blocand accesul la internet sau incetinind viteza pentru ce servicii nu le convin. Astfel, cetatenii natiunii ar avea in sfarsit sanse sa aiba acces la internet care sa semene macar cu ceea ce consideram noi prin 2010 ca fiind internet rapid.

Companiile de telecomunicatii, precum AT&T, si-au anuntat intentia de a nu renunta la dreptul de-a nega adevarul, promitand ca vor continua lupta pana cand vor ajunge la curtea suprema.

Acesta este un semn bun pentru internet in general, fiindca daca este adoptat ca utilitate publica in SUA, decizii similare ar putea fi luate la nivel mondial, asigurand un nivel de independenta pentru internet, departe de interesele meschine a catorva companii care sunt tare suparate ca Netflix nu cotizeaza la bugetul lor. Pana acum internetul n-a prea avut acest gen de probleme la noi in tara, motiv pentru care in SUA candidatii la presedentie fac promisiuni de campanie internet ca in Romania.

[NY Times]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Libertatea din America. Ha, ha, ha! Libertatea celor bogați, asta da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button