MORE

Internetul acuza Snapchat de rasism – PPL B DUMB

Cand vine vorba de persoane usor ofensate, zona golfului din Statele Unite pare sa fie populata de oameni de aceasta natura, dovada ca de prin acea zona a inceput scandalul de saptamana aceasta.

Aparent Snapchat este acuzat de rasism de un grup alarmant de mare de indivizi, motivul acestora fiind ca unul dintre noile filtre face persoanele de culoare prea… albe. Nu, n-am luat-o razna, nu am gresit ceva, Internetul este suparat pentru ca unul dintre filtre ridica contrastul fotografiilor. Asta inseamna sa fii activist pe Facebook si Twitter in ziua de astazi. 

Daca ieri aveam militantii pentru drepturile vegetarienilor, frontul salvarii socatelui mov si eterni postaci de „Fiecare like inseamna un Euro pentru cauza asta, ca asa am vb eu la Facebook”, ei bine astazi oamenii se supara pe un filtru de imagine!

Multi utilizatori ai site-ului s-au plans, urlat sau pur si simplu s-au aratat ingrijorati cu privire la nou filtru, motivatia fiind simpla: „Acest filtru ma face mai alb”. Traducere: „Acest filtru functioneaza corect dar nu imi place culoarea?!” Daca asta este rationamentul acestor persoane, mai jos am adaugat si niste mostre, doar pentru a ajuta publicul sa isi faca o parere generala despre ce discutam.

Snapchat Rasism 1 Snapchat Rasism 2 Snapchat Rasism

In concluzie… este Snapchat rasist? NU! Este un filtru optional si daca nu iti place filtrul, nu il folosi. Nu credem ca un grup de mascati Snapchat au intrat peste acesti oameni in casa si i-au pus sa se pozeze folosind acest filtru exclusiv. Pe de alta parte, discutam despre niste oameni care confunda tehnologia cu rasismul.

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button