MORE

Internet rapid de la Google prin unde milimetrice

Internetul in Statele Unite este precum apa in desert. Stii ca exista undeva din abundenta, dar nu neaparat in imediata ta vecinatate. Probabil din aceasta cauza, Google a inaintat o cerere catre FCC pentru inceperea unor teste wireless in zona San Francisco, pentru a distribui pe aceasta cale internet orasului.

Potrivit Reuters, Google urmeaza sa foloseasca o serie de frecvente cu unde milimetrice, mai rar folosite in ziua de astazi, acestea fiind capabile de a transmite cantitati mari de date. Google a intreprins multe cercetari, dar si achizitii precum X, Nest sau Boston Dynamics, care fac teste in afara laboratorului. In acest caz, cercetarea pe teren ar putea fi doar o formalitate pentru a evita posibilele probleme. Bineinteles, o alta teorie este aceea cum ca Google incepe sa isi tine promisiunea de a aduce serviciul wireless in zonele unde momentan nu exista fiber optic broadband. Pe de alta parte, este un lucru bun ca in America, singura companie care isi da interesul sa aduca internet de mare viteza este Google, Time Warner Cable si Verizon fiind pe lista celor mai urate companii din State, Google prezentand o alternativa mult mai ieftina si mai rapida cand vine vorba de internet. Acum cu noul mod de propagare, un singur lucru mai trebuie ajustat: eventualele probleme legislative de care compania s-ar putea lovi.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button