PC

Internet of Things strică și becurile

Din categoria „Chiar trebuie să punem un IP în fiecare lucru?”, prea multe companii s-au gândit să pună un IP în fiecare lucru.

Dacă asta nu vi se pare o idee proastă, înseamnă că nu sunteți la curent cu cele mai noi năzbâtii din domeniul lucrurilor care n-ar trebui conectate vreodată la internet, dar cumva sunt.

Becurile Philips Hue sunt o astfel de născocire. Becuri care au integrate o conexiune wireless la internet și care pot fi controlate de la distanță. Problema este următoarea. Pot fi controlate de la distanță și de cine nu trebuie.

Câțiva cercetători din Canada și Israel au decis să demonstreze cât de proastă poate fi ideea acestor becuri, folosind o dronă pentru a le hack-ui. Nu au avut nevoie de contact direct cu acele becuri, totul fiind făcut de la o distanță de 300 de metri. La urma urmei, cine s-a gândit să pună criptare în becuri? Aparent nu Philips.

Becurile au fost infectate cu un malware care a făcut două lucruri. Primul a fost să clipească în mod constant SOS în codul morse. Al doilea a fost să blocheze orice fel de update. Asta înseamnă că acele becuri mereu vor clipi SOS, indiferent unde le pui, indiferent cât de mult le ții în depozitare, dacă le conectezi vreodată la curent, vor clipi SOS în disperare. Pentru ca problema să fie rezolvată, becurile trebuiesc desfăcute iar chip-ul de memorie trebuie curățat de malware.

Priviți totuși partea bună… măcar nu sunt becuri de semafor… deocamdată.

[Tech Hive]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button